Menu

De Ridder in Oranje onder 19

Ajacied Daniƫl de Ridder is door bondscoach Wim van Zwam geselecteerd voor het Nederlands Elftal onder 19 jaar, dat deelneemt aan een EK-kwalificatietoernooi in Hongarije. De Ridders teamgenoot bij Ajax, Thomas Vermaelen komt uit voor Belgiƫ onder 18 jaar in de Slovalda Cup, van 27 april tot en met 3 mei.

De Ridder, die bij Ajax uitkomt voor de A1 en Jong Ajax, speelt met Oranje van 2 tot en met 6 mei in Hongarije. Nederland is ingedeeld in een poule met Griekenland (2 mei), het gastland (4 mei) en Noorwegen (6 mei).

De zeven poulewinnaars van de kwalificatietoernooien plaatsen zich samen met gastland Liechtenstein voor de EK-eindronde, die van 16 tot en met 26 juli plaatsvindt. Frankrijk en Portugal zijn inmiddels zeker van een ticket.

Het Nederlands Elftal voor spelers onder negentien jaar heeft zich vorig jaar in oktober in Letland als groepswinnaar geplaatst voor de tweede kwalificatieronde voor het Europees kampioenschap. In Riga liet Onder negentien - toen nog met Ajacieden Nigel de Jong en Wesley Sneijder - Letland, Turkije en Finland achter zich.

De volledige selectie voor Hongarije:
Doel: Boy Waterman (SC Heerenveen) en Willem Jan Thijssen (PSV). Verdediging: Jerrel Wolfgang (SC Heerenveen), Sergio Hellings (Anderlecht), Reinhard Breinburg (Feyenoord), Jaap Davids, Michael Jansen (beiden Vitesse) en Arnold Kruiswijk (FC Groningen). Middenveld: John Schot (PSV), Daniel de Ridder (Ajax), Stijn Schaars (Vitesse), Ferne Snoyl (Feyenoord) en Mounir el Hamdaoui (Excelsior). Aanval: Samir el Gaaouri (Fortuna Sittard), Collins John (FC Twente), Sherjill McDonald (Anderlecht), Eldridge Rojer (Vitesse) en Maceo Rigters (SC Heerenveen).

Bron: www.knvb.nl