Menu

De Ridder: 'Op het randje'

Het duurde tot in de laatste minuut eer Ajax eindelijk de goed keepende Mampaey kon verslaan. Invaller Daniël de Ridder schoot in de blessuretijd zijn club naar een voorsprong, die Boukhari een miuut later prompt verdubbelde. ,,Zo was het toch nog een goede zondag", reageerde Rafael van der Vaart na afloop cynisch. ,,Op het randje", vond De Ridder.

,,We hadden in de eerste helft natuurlijk al een doelpunt moeten maken", vond De Ridder na afloop. ,,En hoe langer je geen goal maakt, hoe meer je in paniek raakt en tegen jezelf gaat voetballen. Over de hele wedstrijd hebben we goede kansen gehad. Maar de keeper van Den Bosch had zijn dag en wij niet."

De Amsterdammer kwam twintig minuten voor het einde van de wedstrijd in het veld voor Angelos Charisteas, maar moest achter de spitsen gaan spelen. ,,Ik werd erin gebracht als controlerende middenvelder. Ik heb dat op mijn eigen manier ingevuld door aan te sluiten bij de spitsen. Gelukkig kon ik in de korte tijd dat ik mocht spelen wel het verschil maken. Ik denk dat ik een goede invalbeurt heb gemaakt door bij beide goals betrokken te zijn geweest", aldus De Ridder.

De Ridder aarzelde niet toen hij in de laatste minuut ineens de bal voor zijn voeten kreeg. ,,Escudé gaf een lange pass op Anastasiou die mijn kant op verlengde. Ik maakte het vervolgens goed af", beschreef hij zijn doelpunt. ,,Gelukkig hebben we toch een goede stap gemaakt, als je alleen naar het resultaat kijkt. Maar als je pas in de negentigste minuut een wedstrijd kunt beslissen, is het behoorlijk op het randje."

De aanvoerder van de Amsterdammers, Johnny Heitinga, kon een wijze les trekken uit de middag in de ArenA. ,,Je moet hiervan leren dat je zorgvuldig moet zijn in de afwerking. Want als je in de eerste helft een goal maakt, krijg je een heel andere wedstrijd. Dat gebeurde vandaag niet en vervolgens gingen we steeds slechter spelen. Als je thuis speelt tegen Den Bosch, met alle respect voor Den Bosch, maar dan moet je bij rust gewoon voor staan."

Rafael van der Vaart sloot zich aan bij de woorden van de captain. ,,Het was superslecht vandaag", reageerde de middenvelder eerlijk. ,,Met een beetje mazzel scoor je eerder, maar de keeper kreeg alle schoten en corners en inzetten tegen zich aan. Hoe langer het duurt voor dat doelpunt valt, hoe moeilijker het wordt. Alles vandaag was niet goed. We moeten dit maar snel vergeten en ons richten op komende donderdag wanneer we de return spelen tegen Auxerre. We waren vandaag erg 'lucky', want wij hebben drie punten en AZ heeft er twee laten liggen. Dus het is nog een goede zondag ook."

Het publiek trakteerde de Ajacieden bij rust al op een striemend fluitconcert. ,,Als het rust is en je speelt tegen Den Bosch, met alle respect, maar dan verwacht je geen applaus. Maar het is wel moeilijk als je eigen publiek je uitfluit." Dat vond ook de Ridder. ,,Niet iedereen begrijpt hoe moeilijk het is om tegen zo'n verdedigende ploeg te spelen. Die jongens hebben niets te verliezen en spelen alleen maar naar achteren. Een beetje onterecht vond ik het gefluit wel, want het is echt behoorlijk moeilijk om van zo'n ploeg makkelijk te winnen."