Menu

De Ridder volgt EK op de voet

Daniël de Ridder volgt vanuit Israël het Europees kampioenschap op de voet. Hij wil alle wedstrijden zien van Nederland, Frankrijk en Engeland maar aangezien hij Portugal als attractiefste ploeg verwacht, zal hij ook van hen weinig overslaan. Spanje wordt kampioen, is de mening van de jonge Ajacied.

In elke poule zet De Ridder een land dat geen enkel punt weet te scoren. Griekenland, Zwitserland, Denemarken en Letland kunnen met een kater van jewelste vanaf 20 juni hun koffers alweer pakken.

Een duidelijke scheiding tussen de teams die zich plaatsen en die afvallen heeft hij ook. Spanje en Portugal, Frankrijk en Engeland, Italië en Zweden en Nederland en Duitsland zullen doorgaan naar de volgende ronde. Voor Tomás Galásek en Zdenek Grygera ziet de Ajacied dus een snelle aftocht.

In het slot van zijn vakantie in Israël kan De Ridder nog zien hoe Portugal Engeland verslaat, hoe Frankrijk tekort komt tegen Spanje en hoe Italië de Duitsers naar huis stuurt. Als Nederland tegen Zweden speelt, is de Amsterdammer weer terug in de hoofdstad, alwaar hij Van der Vaart, Sneijder en wellicht Heitinga met 2-0 ziet winnen van Ibrahimovic.

Maar dan is de koek op voor Oranje, denkt de rechterflankspeler. Want Spanje, dat de beoogde topscorer Rául in de gelederen heeft, is met 2-1 te sterk. Portugal klopt op zijn beurt Italië, waardoor het een Iberisch onderonsje wordt. Spanje wint uiteindelijk, na strafschoppen.

Je kunt alle voorspellingen van Daniël de Ridder in de EK-poule bekijken met het programma Acrobat Reader. Dit programma kun je downloaden bij http://www.adobe.com /