Menu

De Ridder wordt gewoon twee keer kampioen

,,Ik vind het helemaal niet zo opzienbarend dat ik de afgelopen wedstrijden niet heb gespeeld", reageert Daniël de Ridder op de vraag waarom hij sinds de wedstrijd FC Utrecht - Ajax niet meer in actie is gekomen voor het eerste elftal.

Waarschijnlijk zal de rechtsbuiten, mits er geen blessures ontstaan, ook tegen AZ niet starten. De Ridder kreeg geen hesje op de training. Yannis Anastatsiou, die bij de gele hesjes begon, gaf in de rust van de partij zijn gele tricot over aan Zlatan Ibrahimovic. Wesley Sneijder werd vervangen door Nigel de Jong. Steven Pienaar speelde net als tegen Vitesse op de rechterflank. En dat is precies de plek waar Daniël de Ridder zich op richt. ,,De trainer kiest nu voor onder andere Pienaar op die positie. Dat lijkt me een logische keus, want hij heeft meer ervaring dan ik", legt De Ridder uit. ,,Natuurlijk vind ik het jammer, maar ik moet me nog bewijzen."

Op de trainingen van het eerste elftal gaat hij met sprongen vooruit. Het niveau kan hij steeds beter aan. Tijdens de wedstrijden bij Jong Ajax merkt hij het verschil ten opzichte van vroeger. ,,Daar merk ik dat ik fysiek en conditioneel sterker ben geworden. Verder heb ik de afgelopen tijd zakelijker en slimmer leren spelen. In het eerste kan je je geen fouten permiteren. Het gaat om het rendement en minder om de actie alleen."

Net als de hele club is ook De Ridder al bezig met het mogelijke kampioenschap. ,,En ik heb zelfs kans op twee kampioenschappen. Met Jong Ajax staan we namelijk ook bovenaan. Dan word ik toch gewoon met allebei die elftallen kampioen. Dat zou een fantastische afsluiting van het seizoen zijn", vertelt De Ridder lachend.