Menu
De Sa wil historie schrijven met Ajax A1

De Sa wil historie schrijven met Ajax A1

Ajax A1 kan zaterdag kampioen worden. Als er wordt gewonnen van de leeftijdsgenoten van PSV kan de champagne worden ontkurkt. In alle andere gevallen is de A1 van Feyenoord afhankelijk. Lesley de Sa gaat van eigen kracht uit. De buitenspeler van Ajax heeft er alle vertrouwen in dat er zaterdag een feestje gevierd kan worden.

De Sa kan voor de vierde keer kampioen worden met Ajax. In de E1, C1 en B1 veroverde de 18-jarige vleugelaanvaller de titel met zijn team. De goedlachse Ajacied kijkt uit naar een nieuw kampioenschap. ,,Zeker omdat de A1 de afgelopen seizoenen geen kampioen is geworden, wordt het extra speciaal. We kunnen historie schrijven.”

De aanvaller is bij de A1 ‘chef dansjes’. Bij doelpunten van Jody Lukoki, Stefano Denswil, Ruben Ligeon en zichzelf neemt De Sa steevast het voortouw bij de vreugdedansjes. ,,Het is mooi om een doelpunt met een dansje te vieren. Mijn voorliefde voor dansen komt voort uit mijn Afrikaanse achtergrond. Dansen hoort daar bij de cultuur”, aldus de zoon van Angolese ouders. ,,Samen met Jody, Stefano en Ruben kijken we vaak naar Angelose clips. Die dansjes proberen we dan na te doen. Daar beleven we altijd veel plezier aan.”

Lesley de Sa hoopt dat hij zaterdag een kampioensdans kan maken. Lesley de Sa hoopt dat hij zaterdag een kampioensdans kan maken.

Het woord plezier is nooit ver weg bij De Sa. ,,We zijn een echt professioneel vriendenteam met de A1. Zowel binnen als buiten het veld. Met een deel van dit team speelde ik vorig seizoen in de B1. Toen hadden we veel succes en wonnen we de competitie en de AEGON Future Cup. We hebben een goede klik met elkaar.”

Al sinds 2002 zit De Sa in de jeugdopleiding van Ajax. Met name dit seizoen heeft hij belangrijke stappen in zijn ontwikkeling gezet. ,,Het rendement van mijn acties moest omhoog. Daar heb ik hard aan gewerkt met de trainers. Normaal scoorde ik bijna nooit, maar dit seizoen heb ik er al acht gemaakt. Dat is toch het dubbele van vorig seizoen. Zo bewijs ik als buitenspeler ook mijn waarde als doelpuntenmaker.”

De jeugdinternational kijkt uit naar de kampioenswedstrijd tegen PSV. ,,Zoals altijd zullen ook zaterdag mijn familie en vrienden langs de lijn staan. Ik heb ook begrepen dat VAK 410 er bij is. Er zal dus veel sfeer op de Toekomst zijn.” En mocht De Sa tegen PSV scoren dan heeft hij alvast een kampioensdansje in petto. ,,We hebben met elkaar een speciaal dansje bedacht, dus hopelijk kunnen we die morgen doen. En als we uiteindelijk kampioen worden? Dan gaan we een groot feest vieren. Met een kampioensdans uiteraard!”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst