Menu
De schaal aangekomen in ArenA

De schaal aangekomen in ArenA

De kampioensschaal is aangekomen in de Amsterdam ArenA. KNVB-directeur betaald voetbal Bert van Oostveen heeft de glimmende schaal zojuist afgeleverd in het stadion van Ajax. Als de Ajacieden Willem II verslaan, neemt aanvoerder Siem de Jong de schaal vanmiddag in ontvangst.

Ajax is bij een zege op de Tilburgers voor de 32e keer kampioen van Nederland. Frank de Boer kan de eerste Ajacied worden die de triple behaalt (drie titels op rij) als spelend Ajacied én als Ajax-trainer.

De aankomst van Van Oostveen bleef uiteraard niet onopgemerkt. De KNVB-directeur haalde de kampioensschaal onder veel belangstelling van de pers uit de achterbak van zijn bolide. Onder flitslicht en vergezeld van het geluid van snorrende camera's zag ook oud-speler Rob de Wit hoe Van Oostveen de schaal de ArenA binnendroeg. De Wit zal bij een kampioenschap van Ajax een hoofdrol spelen bij de overhandigiging van de schaal.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Van Oostveen haalde de schaal na aankomst in de ArenA uit de achterbak van zijn bolide. Van Oostveen haalde de schaal na aankomst in de ArenA uit de achterbak van zijn bolide.
Ajacied Rob de Wit (links) wordt hartelijk welkom geheten in de ArenA. Ajacied Rob de Wit (links) wordt hartelijk welkom geheten in de ArenA.
Aankomst van Ajax' directeur voetbalzaken Marc Overmars in de ArenA. Aankomst van Ajax' directeur voetbalzaken Marc Overmars in de ArenA.