Menu
De schoen van Dario

De schoen van Dario

Tijdens de vrijdagtraining stond een aantal zaken centraal. De A-selectie bereidde zich voor op het duel zondag bij De Graafschap. Rasmus Lindgren trainde apart van de groep, maar ook de schoen van Dario trok aandacht.

De Ajacieden bereiden zich tijdens de vrijdagtraining voor op de wedstrijd tegen De Graafschap. De Ajacieden bereiden zich tijdens de vrijdagtraining voor op de wedstrijd tegen De Graafschap.

Nog voordat de training van start ging, had Luis Suarez de lachers al op zijn hand. De Uruguayaan struikelde bij het opkomen van het trainingsveld over de reserveschoenen van Dario Cvitanich. Na wat lacherige woorden over en weer met zijn Spaanstalige collega gaf Suarez een licht schopje tegen de kicksen van de Argentijn. Eén van de voetbalschoenen vloog vervolgens met een sierlijke boog door de openstaande poort de gracht in naast het trainingsveld. Terwijl de voltallige selectie nauwelijks bijkwam van het lachen, snelden Oleguer, Gabri en Evander Sno onder leiding van Suarez naar het water. Met een 'ballenvanger' werd geprobeerd de schoen uit de gracht te redden. Uiteindelijk slaagde het viertal in de opzet, maar Cvitanich kon de doorweekte schoen tijdens de training niet meer gebruiken.
De voetbalschoen is gered. Luis Suarez komt de doorweekte kicks terugbrengen aan Dario Cvitanich. De voetbalschoen is gered. Luis Suarez komt de doorweekte kicks terugbrengen aan Dario Cvitanich.

De training, die in totaal anderhalf uur duurde, werd door de trainers vooral gebruikt om bepaalde spelvoortzettingen te oefenen. Middels een lange bal vanaf de middenstip werden de buitenspelers gezocht, die een panklare voorzet moesten leveren op de instormende spitsen. Met name Leonardo ging het scoren goed af. Bij Daley Blind verliep het afwerken minder succesvol, mede dankzij uitstekende reddingen van keeper Hans Vonk. ,,Maar ik ben dan ook geen spits hè", lachte de defensieve middenvelder die zijn contract verlengde bij Ajax tot medio 2013.
Wie ook weer aanwezig was op het veld naast de Amsterdam ArenA, was Rasmus Lindgren. De Zweed raakte afgelopen maandag op de training geblesseerd en liep weer zijn eerste rondjes. Onder begeleiding van fysiotherapeut Frank van Deursen deed Lindgren ook verscheidene rekoefeningen. Na het missen van de UEFA Cupwedstrijd tussen Ajax en Slavia Praag komt ook het duel met De Graafschap echter nog te vroeg voor hem.
Rasmus Lindgren liep voor het eerst sinds zijn blessure weer wat rondes op het trainingsveld. Rasmus Lindgren liep voor het eerst sinds zijn blessure weer wat rondes op het trainingsveld.