Menu

De stilte voor de storm

Ajax gaat een heet avondje tegemoet, zo lieten verschillende Ajacieden de afgelopen dagen al weten. De ploeg blijft echter kalm onder de druk en maakte vanochtend de traditionele wandeling. Omdat de selectie zich heeft teruggetrokken aan de Belgische kust, ver weg van de Brugse hectiek, was er, net als bij Europese thuisduels, gelegenheid voor een strandwandeling.

Ronald Koeman en Tonny Bruins Slot lieten de wandeling voor wat die was en bleven achter in het hotel, waarschijnlijk om zich nog eens goed over de opstelling te kunnen buigen. Ruud Krol en teammanager David Endt gingen de groep voor. Het was schitterend winterweer en de zon scheen op de Ajacieden, die dan ook een wat langere wandeling dan normaal maakten.

Tomás Galásek kan dinsdagavond niet aantreden tegen Club Brugge maar de geblesseerde Tsjech vergezelde zijn ploegmaats wel tijdens de strandwandeling, om hen een hart onder de riem te steken en wellicht ook wat tips te geven. Zijn mogelijke vervangers Nigel de Jong en Anthony Obodai liepen zij aan zij en concentreerden zich op het belangrijke duel.

Bogdan Lobont was blijkbaar bang om koude oren te krijgen want de doelman droeg dinsdagochtend een witte wollen muts. Hoewel de druk op de groep moet toenemen, oogden de Ajacieden nog redelijk ontspannen. Lobont maakte wat grapjes met zijn landgenoot Nicolae Mitea en Zlatan Ibrahimovic. Zoals gebruikelijk zochten Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder weer elkaars gezelschap. Voor de twee Oranje-spelers is de confrontatie met Brugge ook een gelegenheid om zich internationaal te bewijzen.

Belgische internationals Wesley Sonck, Jelle van Damme en Tom Soetaers waren bij de toevallige passanten natuurlijk het populairst. Vooral Sonck werd nog wel eens aangesproken door landgenoten, die niet goed wisten of ze de Ajax-spits nou geluk moesten wensen of niet. Na een klein halfuur keerde de selectie weer terug naar het hotel. Daar krijgen de spelers per positie (verdediging, middenveld en aanval) nog wat specifieke aanwijzingen. Ook gaan de Ajacieden nog eten en rusten, alvorens koers te zetten naar het Jan Breyelstadion, waar de ploeg moet proberen het verblijf in de UEFA Champions League met tenminste twee duels te verlengen.