Menu

De storm voor de storm

Doorgaans is de strandwandeling die de selectie van Ajax maakt op de dag van een UEFA Champions-Leaguewedstrijd een moment van rust voordat de grote hectiek van een wedstrijd begint. Woensdag stormde het echter op het Noordwijkse strand, maar de weergoden kregen de Ajacieden niet uit hun humeur.

Zoals het een aanvoerder betaamt, leidde Rafael van der Vaart de selectie het strand op. Met het hoofd in de wind en een ontspannen glimlach op het gelaat volgden de Amsterdamse voetballers de captain.

Voor Mauro Rosales, van wie het nog niet bekend is of hij tegen Juventus kan spelen, was het de eerste strandwandeling. Tonny Bruins Slot nam de taak op zich om de nieuwe rechtsbuiten in het Spaans een en ander te vertellen over de badplaats waar Ajax zich sinds enige jaren voorbereidt op thuiswedstrijden in de UEFA Champions League. ,,Si, een beetje explicar'', liet de assistent-trainer, die zich overal ter wereld verstaanbaar kan maken, weten.

Julien Escudé en teammanager David Endt liepen beide met een Italiaanse krant langs de Noordzee. De Franse verdediger probeerde zelfs op het strand de krant te lezen, maar de harde wind maakte dat vrijwel onmogelijk. Wat schrijft de Italiaanse pers eigenlijk over het duel? ,,Dat het tijd wordt dat Fabio Capello eens van Ajax wint'', legde Italië-kenner Endt uit. ,,Hij moet maar eens afrekenen met het fantoom, vinden ze.''

Filipe Kasmirski voegde zich bij zijn landgenoot Maxwell. Zo konden ze in het Portugees bespreken wat Ajax tegen Juventus allemaal te wachten staat.

Trainer Ronald Koeman was intussen in een geanimeerd gesprek verwikkeld met zijn teamoudste Yannis Anastasiou, voor wie het mini-trainingskamp ook zijn eerste kennismaking met het gebeuren rond de UEFA Champions League is.

Na een korte strandwandeling zochten de Ajacieden de boulevard weer op, om in het inmiddels vertrouwde restaurant neer te strijken voor een kopje koffie. Vervolgens keerde het gezelschap weer terug naar Hotel Huis ter Duin voor de lunch, tactische besprekingen en enkele uurtjes rust voordat de groep naar de ArenA afreist voor de confrontatie met de geduchte Italiaanse tegenstander.

Luttele seconden nadat de selectie het hotel binnenliep, barstte de storm in alle hevigheid los en begon het keihard te regenen. Alle Ajacieden waren de wandeling droog doorgekomen. Eenzelfde portie geluk zou tegen Juventus geen kwaad kunnen.