Menu

De Toekomst toneel laatste Amsterdamse training voor Graz

Omdat de KNVB de Arena had afgehuurd voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal werkte Ajax de laatste training voor het vertrek naar Graz af op het jeugdcomplex de Toekomst.

Op de Toekomst begon de training gezien de benauwde weersomstandigheden weer om 9.30 uur. Na een klein halfuur waren de hesjes verdeeld en stonden er twee teams op het veld. Maar beide teams moesten het doen met 'vreemde' keepers. Bogdan Lobont en Maarten Stekelenburg stonden achter een doel elkaar de bal over de hele breedte van het veld toe te schieten, maar bemoeiden zich niet met de partij. Henrik Moisander stond in de basis, terwijl keeperstrainer Wil Coort de handschoen namens de reserves oppakte. Het moest wel op die manier, want Sander Boschker en ook Robert Zwinkels kampen momenteel met vocht in de knie. Een blessure die hen van het trainingsveld houdt.

,,Lobont en Stekelenburg zijn bijna fit", verklaarde Ronald Koeman. ,,Dinsdag hebben we zoals het er nu naar uitziet twee fitte keepers. Maar we wilden geen risico met ze lopen, dus deden we het in de partij met Moisander en Coort."

Wie wel weer van de partij was, was Hatem Trabelsi. De Tunesische international is hersteld van de blessure die hij tijdens Ajax - Haarlem opliep. ,,Het gaat erg goed met me", antwoordde de rechtsback desgevraagd. ,,Meespelen zal dinsdag dan ook geen probleem zijn."

De basisopstelling zag er als volgt uit: Moisander; Trabelsi, Grygera, Escudé, Maxwell, Pienaar, Galasek, Van der Vaart, Sneijder; Sonck en Ibrahimovic.

De reserves bestonden uit: Coort, Heitinga, Pasanen, Yakubu, Van Damme; De Jong, Wamberto, Obodai; Van der Gun, Boukhari en Sikora.

Na de partij oefende Koeman met een deel van zijn basisteam de standaardsituaties, waarbij Pienaar en Sneijder voor de corners en vrije trappen vanaf rechts zorgden. Vanuit het centrum moesten Galasek, Sonck, Escudé en Van der Vaart de ballen met een lage schuiver achter Moisander plaatsen.

De volgende training is maandagavond in het Arnold Schwarzenegger Stadion in het Oostenrijkse Graz.