Menu
De toernooien van Ajax D2

De toernooien van Ajax D2

Na afsluiting van de competitie stonden nog een drietal mooie toernooien op het programma: het Wessels toernooi te Zieuwent, het Lesley Boerenbach Talenten Toernooi en het Solidarity tournament in favour of Unicef te Lodi, Italië. De grote wens was uiteraard na het behalen van de tweede plaats in de competitie om in ieder geval één van deze toernooien te winnen. Maar helaas, de jongens kozen voor een bestendige gedragslijn en werden, met op elke toernooi verreweg het beste voetbal, respectievelijk tweede, vijfde en weer tweede.

Zieuwent

Een mooi deelnemersveld met in onze poule Arsenal, PSV, FC Twente en Borussia

Dortmund. Met drie klinkende overwinningen en een gelijkspel (tegen de latere winnaar PSV) werd de poulefase glansrijk gewonnen. Vervolgens werden Feyenoord en HSV opzij gezet waarna de finale helaas wat ongelukkig van PSV werd verloren. Het betere veldspel, maar niet de benodigde goals gemaakt. Van de zeven gespeelde wedstrijden werden er dus vijf gewonnen, één gelijk gespeeld en één verloren, de finale. Maar, onze jongens mogen trots zijn op het vertoonde spel zowel als team als individueel.

Voor dit tweedaagse toernooi was de begeleiding versterkt met de aspirant reserve leider Peter Kalse. Peter, nogmaals bedankt voor je inzet en positieve inbreng.

Een bijzondere vermelding voor onze keeper Dani die gekozen werd tot beste keeper van het toernooi. En op deze plek ook even aandacht voor Jay die zijn eerste goal van het seizoen scoorde en terloops zijn eerste gele kaart mee pakte.

Mijn dank ook aan Jord, die door een blessure aan zijn voet niet kon meespelen, maar wel ten behoeve van dit verslag de bijzonderheden van de wedstrijden als een volleert journalist aan het papier toevertrouwde. Jord werd overigens dit toernooi vervangen door Harmen Oostra van Almere City, top jongen!

Vervelend was dat Victor geblesseerd moest afhaken en de toernooien in Lelystad en Lodi aan zich voorbij moest laten gaan.

Ondanks dat het toernooi niet werd gewonnen werden de spelers getrakteerd op een hapje en drankje van MacDonalds. (sorry fysio)


Boerenbach Lelystad

Dit eendaagse toernooi heeft zoals de meeste Ajacieden zullen weten een bijzondere ontstaansgeschiedenis waar de toernooileiding terecht bij de opening aandacht voor vroeg.

Na het officiële gedeelte kregen we een ambitieus Ajax te zien, dat in de poulefase was ingedeeld bij PEC Zwolle, NAC, Excelsior en sv Lelystad. Deze poulefase werd redelijk eenvoudig winnend afgesloten met louter overwinningen. Helaas lieten we ons de wedstrijd daarna enigszins uit het lood slaan door het agressieve, harde en vaak gemene spel van FC Utrecht dat op een bizarre wijze door de teambegeleiding werd opgejut. Maar goed, er werd een gelijk spel uit het vuur gesleept, de penalty reeks ging daarna verloren. We moesten vervolgens nog twee wedstrijden spelen tegen AZ ’67 en MVV om vervolgens op de vijfde plaats te kunnen eindigen. Tegen AZ ’67 werd gelijk gespeeld maar met penalty’s toch gewonnen en van MVV werd in de reguliere speeltijd gewonnen. Inmiddels waren we ook Paul met een ernstige blessure kwijt geraakt en de spelers hadden zich zo gegeven dat we de wedstrijd tegen MVV met tien man moesten afsluiten. Dank aan Kenneth van de D-2 die met ons mee was deze dag om de plek van Victor in te vullen en dat uitstekend deed!


Lodi Italïë

Dit toernooi staat in het teken van Unicef. We dragen Unicef een warm hart toe maar wij kwamen natuurlijk om te winnen. Wat de eerdere toernooien niet gelukt was moest nu gebeuren.

Met de enigszins uitgedunde selectie (Victor, Jord en Paul geblesseerd) maar dit toernooi aangevuld met de uitstekend spelende Nanna uit de E-1, hebben we de naam Ajax zeker eer aan gedaan. Zonder uitzondering werden we door de trainers van de andere deelnemers gecomplimenteerd met het goede spel. De algemene mening was dat onze D-2 de beste ploeg van het toernooi was. Terecht, want met goed voetbal werden Brescia, Juventus en Chievo Verona verslagen. Helaas werd de finale verloren. Uitgaande van het vertoonde spel onterecht, onze jongens lieten wederom zien waarom ze allemaal volgend jaar ook bij Ajax voetballen, maar het zijn uiteindelijk de doelpunten die de uitslag bepalen. En Genoa scoorden vaker dan Ajax.

Na het in ontvangst nemen van de beker voor de tweede plak kregen onze jongens overigens een staande ovatie van het in grote getale aanwezige publiek, waarbij een deel van het publiek zelfs de naam Ajax scandeerde. En nee, dat waren zeker niet allen onze eigen ouders, die zich overigens niet onbetuigd lieten.

Een bijzondere vermelding voor onze aanvoerder Daishawn die werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. En op deze plaats een compliment voor Anouar. Anouar nam zonder enige aarzeling de microfoon over van de spreekstalmeester om in het Engels een dankwoord uit te spreken voor het mooie toernooi en Genoa te feliciteren met de toernooi winst.


Tot slot

Jammer genoeg voor onze jongens en zeker ook voor onze trainers Dave Vos en Nordin Wooter werd de zo fel begeerde toernooiwinst niet behaald. Wat blijft is dat de prestaties dit seizoen wel degelijk uitstekend zijn geweest en dat we dit jaar echt hebben kunnen genieten van onze jongens. Allemaal stuk voor stuk kanjers die zich zowel in het veld als daar buiten als echte Ajacieden hebben laten zien. Met vrijwel altijd goed voetbal, bij vlagen schitterend spel, mooie doelpunten, en ja soms ook met knullige momenten. Nou, daar leren ze dan weer van, dus geen punt dus verder.

Dank aan de ouders die bij weer en geen weer hun jongens kwamen aanmoedigen en in Italië de braafste F-side ooit vormden.

Maandag 10 juni gaan we voor een potje FootGolf naar Spaarnwoude om vervolgens dinsdagavond het seizoen met vanen-avond af te sluiten.

De trainers, fysio en leider wensen Jord, Victor en Paul een voorspoedig herstel van de blessures toe en alle spelers veel succes volgend seizoen.


Verslagen: Mike Harman