Menu

De verliezer ruimt het veld af

Een volleybalnet, de lat en een hindernisbaan. Dat klinkt niet echt of het alles met voetbal te maken heeft, maar het waren de drie elementen van de vrijdagtraining. Het beste overweg met het volleybalnet was de ploeg van Julien Escudé. Bij het latjeschieten eindigde het team van Rafael van der Vaart en de ploeg van Petri Pasanen gelijk boven aan, terwijl Van der Vaart met zijn twee companen ook de hindernisbaan het snelste aflegde.

De spelersgroep was opgedeeld in zes teams: België (Tom Soetaers, Wesley Sonck en Jelle Van Damme), Nederland (Rafael Van der Vaart, Wesley Sneijder en Victor Sikora), Afrika (Anthony Obodai, Hatem Trabelsi en Steven Pienaar), Scandinavië/Tsjechië (Petri Pasanen, Zlatan Ibrahimovic en Tomás Galásek), Brazilië/Frankrijk (Maxwell, Wamberto en Julien Escudé) en Nederland/Roemenië (Nigel De Jong, Johnny Heitinga en Nicolae Mitea). Zdenek Grygera was de enige individuele speler. Yakubu was wegens familie-omstandigheden afwezig.

Zowel voor de spelers, technische staf als voor de toeschouwers was deze training een lust voor het oog. Met een uitmuntende Rafael van der Vaart (negen keer raak) was het latjeschieten een bron van vermaak. Maar ook voor de mindere mikkers bleef het een uitdaging om de leren knikker tegen de dwarsligger te krijgen.

Zdenek Grygera, die voor het eerst na zijn bovenbeenblessure weer op het échte trainingsveld was, bleef met zes treffers samen met onder andere Petri Pasanen en de jarige Zlatan Ibrahimovic redelijk in de buurt van de aanvoerder. Dat gold niet voor Nigel de Jong die de strijd met de lat verloor. Een keer wist hij het aluminium te raken. Dat leek voor Jelle van Damme zelfs te veel gevraagd, maar de langbenige Belg maakte het in zijn laatste beurt meer dan goed en ging een paar collega's zelfs voorbij. Uiteindelijk bleek een score van 17 winnend te zijn en dat was de score van het team Van der Vaart, Sikora en Sneijders én van het team Pasanen, Galásek en Ibrahimovic.

Bij het voetvolley had "Afrika" het lastig. Het driemansteam van Anthony Obodai, Steven Pienaar en Hatem Trabelsi moest in de eerste partij hun captain Trabelsi even missen die voor een blessurebehandeling naar de kant ging. Maar de trainer was zo vriendelijk om in te vallen. Dat verliep overigens prima. Zo goed dat Koeman zijn rechtsback nog even liet wachten. ,,Het gaat nu beter!", wierp hij Trabelsi lachend voor de voeten.

De hindernisbaan was een interessant exemplaar. Met een kruipactie, korte draaibewegingen en afronden op het schietbord werd er behoorlijk wat behendigheid gevraagd. Daarbij kwam ook nog dat de spelers het op tijd moesten afleggen. Met 33.3 seconden was Wesley Sneijder de snelste Ajacied bij deze oefening.

Na afloop volgde de "prijsuitreiking", al vielen dit keer alleen de verliezers met de neus in de boter. "Afrika" moest het veld afruimen, dus alle pionnen, paaltjes en dingetjes van de hindernis meenemen naar het opberghok. Nigel de Jong moest ook helpen, hij was immers de minste latjeschieter van de dag. Spelers die de helpende hand wilde toereiken werden door Koeman weggebonjourd.