Menu

De wedstrijdsimulatie

De Ajacieden kwamen vrijdagochtend later het stadion binnen voor de training. Het eerste halfuur was binnen doorgebracht en na een individuele warming-up stond een grote partij op het programma.

Nadat de spelers na de 4-1 nederlaag tegen SC Heerenveen donderdag binnen aan een training werden onderworpen, volgde vrijdag de voor de media toegankelijke training. Niet op het trainingsveld, maar in het stadion stond er één onderdeel op het programma: een grote partij van elf tegen elf.

Maar het aantal fitte selectiespelers was net niet toereikend om er een 'echte' wedstrijd van te maken tussen de Ajacieden. John O'Brien was namelijk, in tegenstelling tot Rafael van der Vaart, nog niet klaar om aan de partij deel te nemen. Dus stond trainer Ronald Koeman bij de hessenploeg centraal in de defensie opgesteld met Jelle van Damme als compagnon. De Belg wist halverwege de tweede helft als enige namens 'geel' tot scoren te komen. Hij kopte de bal uit een vrije trap schitterend achter Maarten Stekelenburg.

Maar goed voor een verrassing was het niet, want de basis won het duel. Koeman had dezelfde elf spelers in een team gezet als woensdagavond en ook de speelwijze verschilde niet van die tijdens de desastreuze Friese ontmoeting. Nigel de Jong stond wederom aan de linkerkant van het middenveld waardoor Daniël de Ridder en Hatem Trabelsi zich over de gehele rechterflank moesten ontfermen.

Scheidsrechter was Tonny Bruins Slot. Een keer kreeg hij een woedende blik van een speler, toen hij Koeman niet affloot na een bodycheck op Wesley Sneijder. Bij een zelfde soort situatie iets later, liet de assistent-trainer zijn fluitje wel horen. ,,Ja, nu wel hè", beet de middenvelder hem toe.

Sneijder en zijn teamgenoten wonnen de partij met 2-1. Voor Koeman zal dat een dubbel gevoel teweeg hebben gebracht. De trainer wil namelijk altijd winnen, dus is verlies moeilijk te verteren. Maar aan de andere kant zou hij niet gelukkig zijn geweest als de reserves de basiself zouden kloppen. Dan was de puzzel voor hem een stuk moeilijker geweest.