Menu
De weg terug is bijna afgelegd

De weg terug is bijna afgelegd

De ongelukkige botsing met Hatem Trabelsi staat nog op ieders netvlies gebrand, alsof het vorige week gebeurde en niet op 31 juli, in de wedstrijd tegen Boca Juniors. Het is echt al bijna twee maanden geleden dat Maarten Stekelenburg in aanvaring kwam met zijn Tunesische ploeggenoot en daarbij een zware schouderblessure opliep. Zijn herstel verloopt voorspoedig, zo bleek dinsdag op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA.

De artsen in het ziekenhuis dat Stekelenburg bezocht, zaten er niet ver naast toen ze stelden dat de doelman van Ajax twee tot drie maanden nodig zou hebben om terug te zijn op zijn oude niveau. Onder leiding van Fred Grim werkte Stekelenburg dinsdag grotendeels hetzelfde programma af als de andere keepers, Bogdan Lobont en Hans Vonk. Kenneth Vermeer ontbrak op het appèl, omdat hij vanavond in de ArenA met Jong Ajax de strijd aanbindt met Cambuur Leeuwarden, een duel in het toernooi om de Gatorade Cup.

Stekelenburg werd nauwelijks nog ontzien door Grim. De man die door trainer Danny Blind bij aanvang van het seizoen als eerste keeper naar voren werd geschoven, kreeg het stevig te verduren. Bij het pareren van de door Grim ingeschoten ballen, toonde Stekelenburg aan dat hij de weg terug bijna heeft afgelegd. Degelijke reddingen en enkele stijlvolle snoekduiken wisselden elkaar af. Aan de onderlinge wedstrijden die de training besloten, deed Stekelenburg nog niet mee. Lobont en Vonk verdedigden de doelen, terwijl hun jongere collega nog even onder handen werd genomen door fysiotherapeut Frank van Deursen.

Van Deursen had zich tot dat moment bekommerd om Edgar Manucharyan. De Armeniër - die zondag in de wedstrijd tegen AZ zijn eerste speelminuten voor Ajax maakte in een officieel duel - had wat lichte klachten en werkte op het kunstgrasveld een aangepast programma af. Manucharyan zocht voortijdig de catacomben van het stadion op, om in het krachthonk verder te werken aan zijn herstel.