Menu

De wijze lessen van Ruud Krol

De training van woensdagochtend begon met een sprinttraining in het stadion. Vervolgens werd de oefensessie voortgezet op het trainingsveld voor de ArenA. Een aantal pittige partijtjes werd gespeeld en wie bij Ruud Krol moest spelen, kreeg gelijk een paar levenslessen mee.

De sprintkracht van de Ajacieden wordt doorgaans tweemaal per jaar gemeten, eenmaal aan het begin van het seizoen en de tweede keer na de winterstop. Door de sprints, over een afstand van dertig meter, kwamen de Ajacieden drie kwartier later het veld op dan gepland, tot teleurstelling van vele fans die al vroeg stonden te wachten.

De fans waren echter niet lang teleurgesteld, want zij kregen een leuke training te zien. De groep, minus Tomás Galásek, Victor Sikora en Nicolae Mitea die wegens verschillende klachten appart trainden, werd in tweeën gedeeld. De ene groep ging met Koeman mee, de andere volgde Ruud Krol. De groepjes werden weer gesplitst zodat vier partijtjes van vier ontstonden. Kenneth Vermeer trainde mee met de A-selectie, zodat elk teampje ook een eigen keeper had.

Bij Ruud Krol stond een team van vijf met gele hesjes en een team zonder hesjes. De partijtjes duurden twee minuten, tussendoor werd een minuut gerust. Het tempo moest hoog liggen en dat gebeurde. ´Rood´ kwam al snel met drie doelpunten verschil voor. ´Geel´ kwam echter snel langszij en het spelletje golfde op en neer. Reikhalzend keken de spelers af en toe uit naar de minuut rust, want bijna geen seconde werd onbenut gelaten. Daarin gaf Krol zijn spelers een wijze les mee, met name voor rood dat een royale voorsprong uit handen had gegeven: ,,Kijk ook naar jezelf! Niet altijd anderen de schuld geven. Dat is zo gemakkelijk!"

De Ajacieden begonnen, met ook nog de sprintsessie van even daarvoor in de benen, moe te worden. Les twee: ,,Nu moet je doorgaan, ook al begin je moe te worden. Dat is een mentale kwestie. Stilstaan is het makkelijkste dat er is. Je moet jezelf een klein beetje pijn kunnen doen. Zonder dat beetje pijn, win je niks", wist de trainer.

Uiteindelijk was rood de winnaar. Tom Soetaers feliciteerde zijn teamgenoten met de mini-overwinning en het gezelschap kwam in de middencirkel bij elkaar voor wat spieroefeningen. Maar nog was het niet gedaan. De verliezer van de partij van Koeman moest het opnemen tegen de verliezer bij Krol. Drie zelfde partijtjes volgden. Weer delfde geel het onderspit; groen bleek nu sterker.

Even na de middag zat het er op voor de Ajacieden. Voordat zij van het veld af konden moest nog wel de meute fans en andere handtekeningenjagers worden getrotseerd. Maar zoals gewoonlijk zetten de Ajacieden braaf hun krabbel en poseerden zij met hun beste glimlach voor de vele digitale camera´s.