Menu
De Wit wil historie schrijven met Jong Ajax

De Wit wil historie schrijven met Jong Ajax

Jong Ajax won vrijdagavond moeizaam met 1-2 van FC Volendam en is daardoor nog maar 1 overwinning verwijderd van de titel. Dani de Wit, maker van de 1e goal, was erg blij met de late treffer van Kaj Sierhuis: ,,Het geloof was er altijd, en het werd een ontlading van jewelste.”

In de eerste helft was er volgens de middenvelder nog weinig aan de hand. ,,We creëerden wel een paar kansen en kwamen niet echt in de problemen, hoewel zij ook 1 keer heel gevaarlijk voor de goal kwamen. Ik had het idee dat de ruimtes tussen onze achterhoede en aanval heel groot was. Het voetbal was goed, maar in de omschakeling kon Joey Veerman de bal overal wegleggen en dan was Volendam gevaarlijk in de counter.”

'We zaten boos in de kleedkamer'

,,Je komt met een goede goal op 1-0, maar door een fout in de verdediging geef je het zo weg”, vervolgde De Wit. ,,Dat is ontzettend pijnlijk, we zaten ook boos in de kleedkamer maar we wisten dat we nog een helft hadden. Bij de overige wedstrijden was het nog 0-0, maar vooraf zeiden we al dat als je kampioen wil worden je hoe dan ook bij Volendam moest winnen.”

Knotsgekke tweede helft
Het werd uiteindelijk een knotsgekke tweede helft met grote kansen voor beide ploegen. ,,In de tweede helft was het ontzettend lastig, Volendam zette het goed dicht en kwamen er een paar keer goed uit. Het ging over en weer, zij kregen ook grote kansen maar we hielden het geloof dat we ‘m nog steeds gingen pakken. Gelukkig hebben we dan Che en Kaj die het regelen", lacht De Wit.

Zaterdag wacht MVV, en een driepunter is dan genoeg voor de titel. ,,Nog 1 wedstrijdje en dan hebben we ‘m”,  blikt De Wit vast vooruit. ,,We gaan ons net zo voorbereiden als normaal, al merk je nu al dat er meer spanning bij komt kijken. Al die media, maar je speelt ergens voor en we kunnen historie schrijven met Jong Ajax. En dat gaan we zaterdag doen.”

Lees ook: Jong Ajax nog 1 zege van titel verwijderd

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Ajax.nl/Jasper Ruhé