Menu
De Zeeuw baalt van fysieke malheur

De Zeeuw baalt van fysieke malheur

Het blijft dit seizoen kwakkelen met Demy de Zeeuw. De 27-jarige Ajacied rolt van de ene in de andere blessure. Een rugkwetsuur noopte hem vorige week af te zeggen voor de oefeninterland van Oranje tegen Turkije.

,,Ik was zaterdag voor de training bij het schieten van een bal door mijn rug gegaan," legt de middenvelder uit. ,,Het leek alsof mijn rug in elkaar zakte. Ik kon bijna niet naar beneden kijken." Hoewel hij een dag later tegen AZ nog twintig minuten in actie kwam, ging dat allerminst soepel.

Inmiddels voelt De Zeeuw zich weer goed, getuige de wedstrijd tegen PSV die hij tot het einde volbracht. Toch wordt hij naar eigen zeggen wel eens moedeloos van alle kwaaltjes. ,,Het is het een na het ander en dat is heel irritant. Ik kan er zelf niet zo veel aan doen, want het is telkens iets anders." Een lange vakantie in de winterstop zou uitkomst kunnen bieden voor de international en zijn ploeggenoten Luis Suarez, Maarten Stekelenburg en Gregory van der Wiel, die eveneens slechts een weekje vrijaf kregen na het WK in Zuid-Afrika. ,,We zijn er in elk geval over aan het praten, dus we zien het wel," aldus de geboren Apeldoorner. Eyong Enoh en Christian Eriksen konden vanwege de vroege uitschakeling van respectievelijk Kameroen en Denemarken iets langer genieten van hun vrije tijd, maar ook zij zullen een langer winterreces waarschijnlijk toejuichen.

De Zeeuw haalt uit. De Zeeuw haalt uit.

Eerst wachten de Ajacieden nog vier competitieduels, een bekerwedstrijd tegen AZ en een Champions League-ontmoeting met AC Milan. Om de kampioensaspiraties overeind te houden, zal er zondag in Limburg gewonnen moeten worden van VVV-Venlo. Dat het Ajax menens is blijkt uit het trainingskamp dat een dag voor de wedstrijd wordt belegd. ,,Zo hebben we iets meer rust," verklaart De Zeeuw het belang van een goede voorbereiding. ,,Vorig jaar hebben we het daar goed gedaan en wonnen we (0-4, red.). Dat moeten we dit jaar ook weer doen."

Ofschoon de uitslag van toen anders doet vermoeden, kregen de bezoekers de zege zeker niet cadeau. ,,We kwamen heel snel op voorsprong en in de tweede helft kregen we de Luis-show te zien," doelt De Zeeuw op Suarez, die alle treffers voor zijn rekening nam. Drie maanden later bleef de Uruguayaan Ajax trouw, maar zag VVV het vertrek van sterspeler Keisuke Honda naar CSKA Moskou met lede ogen aan. ,,En VVV met of zonder Honda is een wereld van verschil," merkt De Zeeuw op. ,,Alhoewel ze met Ruud Boymans en Jorge Chula toch aardige spelers hebben. Vooral Boymans vind ik een goede spits, die er toch al een hoop goals heeft inliggen."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax Images/Louis van de Vuurst (boven) en Gerard van Hees (onder)