Menu
De Zeeuw en Van der Wiel bij Oranje

De Zeeuw en Van der Wiel bij Oranje

Demy de Zeeuw en Gregory van der Wiel zijn geselecteerd voor de oefentrip van het Nederlands team aan Brazilië en Uruguay. De Ajacieden keren vrijdag met Ajax terug van de oefentrip in Amerika. Zij zullen even een weekendje in Nederland zijn en moeten zich maandag 30 mei melden op Schiphol.

Brazilië is op zaterdag 4 juni in Goiânia de eerste tegenstander van het Nederlands eltal. Aanvangstijdstip is 16.10 uur (21.10 uur Nederlandse tijd).

Vervolgens reist Oranje naar Montevideo. De ontmoeting met de Uruguayanen staat op woensdag 8 juni, vanaf 15.30 uur (20.30 uur Nederlandse tijd) op het programma. Estadio Centenario is het decor van het treffen tussen de ploegen van coaches Oscar Tabarez en Bert van Marwijk.

Bij Jong Oranje zijn vier Ajacieden uitgenodigd: Johan Kappelhof en Ricardo van Rhijn debuteren in deze selectie en zij krijgen gezelschap van clubgenoot Florian Jozefzoon. hebben hun eerste uitnodiging van KNVB-coach Cor Pot ontvangen. Jong Oranje bereidt zich voor op de kwalificatiereeks voor het EK 2013 die na de zomer van start gaat. De twee oefeninterlands worden op Oostenrijkse bodem gespeeld, in Schwaz. Vrijdag 27 mei neemt Jong Oranje het op tegen Israël. Beide ploegen staan om 15.30 uur aan de aftrap. De tweede wedstrijd volgt op maandag 30 mei met Albanië als opponent. De aftrap van dit duel is om 18.30 uur. Doelman Marco Bizot staat op de stand-by lijst.

Tekst: Ajax.nl