Menu
De Zeeuw gelooft nog steeds in titel

De Zeeuw gelooft nog steeds in titel

Ajax hervat de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Zes speelrondes voor het einde staat het team van Frank de Boer derde. Demy de Zeeuw gelooft echter nog steeds in de titel. Hij zal daarom zaterdagavond met extra belangstelling naar FC Twente - PSV kijken.

Net als tijdens de persconferentie met Frank de Boer kregen ook de spelers logischerwijs vragen over de gebeurtenissen buiten het veld. De beslissing van het bestuur en de Raad van Commissarissen om hun functie ter beschikking te stellen, was ook langs het trainingsveld onderwerp van gesprek. ,,Maar toch probeer ik me zoveel mogelijk voor dat soort dingen af te sluiten”, zegt De Zeeuw na afloop van de training. ,,Je kan er ook maar beter niet op reageren, dat is het beste. Wij moeten ons gewoon op het voetbal richten.”

De Zeeuw heeft zich de afgelopen twee weken in alle rust kunnen voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen Heracles. Doordat de middenvelder van Ajax geen uitnodiging van bondscoach Bert van Marwijk kreeg, trainden hij 'gewoon' door in Amsterdam. En dat was gezien het herstel van zijn fysieke ongemakken niet eens zo slecht uit. ,,Het was een pittige week”, zegt de 27-voudig international. ,,Je bent dan wel met een kleine groep, maar des te harder train je met elkaar. Zeker als je even geen wedstrijden hebt. Juist dan heb je de mogelijkheid om een paar keer helemaal tot het gaatje gegaan. Eigenlijk is dat ook wel eens lekker. Dat heeft voor mij wel goed gewerkt. Zeker nu ik eindelijk weer helemaal fit ben sinds die trap tegen mijn gezicht tijdens het WK.”

Voordat Ajax het zondag tegen Heracles opneemt, strijden zaterdagavond eerst FC Twente en PSV om de koppositie. De Zeeuw zal het treffen in Enschede met belangstelling gaan volgen. ,,Zo lang de afstand tot Twente en PSV voor ons nog overbrugbaar is, doen we mee om de titel. We kunnen dus nog steeds kampioen worden. Dan moeten we in ieder geval de laatste zes wedstrijd zien te winnen. Als we dat doen, mag de concurrentie ook weinig meer laten liggen. Zolang we niet definitief uitgeschakeld zijn, kan het nog steeds.”

Kom zondag naar Ajax - Heracles! Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar bij de verkooppunten van TicketBox en op de wedstrijddag vanaf 12:30 uur bij de stadionkassa's van de Amsterdam ArenA. De kassa's bevinden zich aan de Noordzijde van het stadion ter hoogte van ingang D.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

,,Zo lang de afstand nog overbrugbaar is, doen we mee om de titel." ,,Zo lang de afstand nog overbrugbaar is, doen we mee om de titel."