Menu
De Zeeuw straalt in Amsterdam

De Zeeuw straalt in Amsterdam

Demy de Zeeuw straalde vrijdagavond van geluk. Net voordat zijn nieuwe ploeggenoten zich voor het eerst aan het eigen publiek zouden presenteren, zette de international zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Ajax.

Voor de 26-jarige De Zeeuw ging een diepe wens in vervulling. Toen hij als klein mannetje een keuze moest maken of hij voor Feyenoord, PSV of Ajax zou zijn, twijfelde hij geen moment. Ajax was zijn club. Dus stond hij in 1995 als elfjarig jochie op het Museumplein mee te dansen toen Ajax de Champions League had gewonnen. ,,Ik wilde graag naar Ajax”, vertelde hij vrijdagavond in de Amsterdam ArenA. ,,Want Ajax is een mooie en grote club. Natuurlijk heb ik het feit dat ik bij AZ Champions League zou spelen, meegenomen in de overweging, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ik denk dat ik Ajax een mooie uitdaging is."

De geboren Apeldoorner begon bij Go Ahead, stapte daarna over naar AZ om nu bij Ajax een contract te tekenen. Een prachtige opbouw. ,,Ik heb me goed ontwikkeld, ben bij AZ ook international geworden. Ik hoop dat ik met mijn kwaliteiten van waarde ben voor Ajax. Ik heb twee keer contact gehad met trainer Martin Jol. We hebben het daarin nog niet inhoudelijk gehad over mijn rol bij Ajax, maar hij gaf aan mij er graag bij te willen hebben."

Bij AZ maakte hij de hele voorbereiding mee en nu deze in een eindfase is beland, stapt De Zeeuw over naar Ajax. ,,Dat is wel een beetje vervelend, maar ik woon al in Amsterdam, hoef dus niet te verhuizen, hoef geen andere taal te leren, dus ik denk dat ik mij wel snel zal aanpassen."

Met zijn knie, de reden waarom hij donderdag niet op het trainingsveld van AZ verscheen, gaat het de goede kant op. ,,Ik maakte een rare actie, maar het valt wel mee met de blessure. Ik moet even afwachten of ik morgen direct voluit mee kan trainen, maar dat zien we wel. Natuurlijk hoop ik volgende week in het Euroborg te spelen met Ajax tegen Groningen. Ik verwacht weer een spannende competitie. De andere clubs hebben zich ook goed versterkt. Vorig seizoen werd ik kampioen met AZ en het zou erg mooi zijn als ik dat dit jaar met Ajax kan bereiken. We gaan er voor!"