Menu
Debutant De Ligt kansloos onderuit met Oranje

Debutant De Ligt kansloos onderuit met Oranje

Het Nederlands elftal heeft zaterdag in de strijd om een ticket voor het WK 2018 een kansloze nederlaag geleden. Het team van bondscoach Danny Blind ging in Bulgarije met 2-0 onderuit. Matthijs de Ligt maakte zijn debuut, maar werd halverwege alweer gewisseld voor collega-debutant Wesley Hoedt. Davy Klaassen kwam de hele wedstrijd in actie.

Na een onthutsend slechte eerste helft keek Oranje tegen een 2-0 achterstand aan. Het werd voor De Ligt, de jongste debutant in het Nederlands elftal sinds 1931, een avond om heel snel te vergeten. De jonge Ajax-verdediger ging in de vijfde minuut bij de openingstreffer van Spas Delev in
de fout en zag een kwartier later zijn directe tegenstander ook de tweede Bulgaarse treffer maken.

Matthijs de Ligt is de drie na jongste debutant in Oranje ooit.
Matthijs de Ligt is de drie na jongste debutant in Oranje ooit.

In het vervolg van de belabberde wedstrijd werd de schade niet meer gerepareerd, waardoor Oranje halverwege de WK-kwalificatiereeks nu op een vierde plaats staat. Bulgarije is Nederland inmiddels voorbij in de stand.

Onder 19 op drempel EK
Het Nederlandse elftal onder 19 jaar zette zaterdag een grote stap richting het EK O19. In Harkema boekte Oranje O19 de tweede zege tijdens het EK-kwalificatietoernooi in eigen land. Na de 1-0-zege op Finland was Nederland nu met 2-0 te sterk voor Oekraïne dankzij twee goals van Ferdi Kadioglu.

De Ajacieden Justin Kluivert, Kaj Sierhuis, Dani de Wit en Deyovaiso Zeefuik verschenen aan de aftrap. Alleen De Wit maakte de 90 minuten niet vol.

Griekenland is dinsdag de derde en laatste tegenstander. Oranje O19 heeft aan een gelijkspel genoeg om het EK-ticket definitief veilig te stellen.    

Serero wint met Zuid-Afrika
Thulani Serero boekte zaterdag met Zuid-Afrika een oefenzege op Guinee-Bissau. Het vriendschappelijke treffen eindigde in een 3-1 zege voor Zuid-Afrika. Serero kwam de hele wedstrijd in actie.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots