Menu
Debutant kent zijn Klassiekers

Debutant kent zijn Klassiekers

De debutant hoopt op een nieuwe kans tijdens de Klassieker. Jan-Arie van der Heijden speelde zondag zijn eerste wedstrijd in Ajax 1. De 19-jarige Ajacied heeft de blik nu gericht op de komende wedstrijd, zondag bij Feyenoord.

Van der Heijden trainde donderdag mee met de selectie. De Ajacied werkt zijn trainingen afwisselend af op de Toekomt (bij Jong Ajax) en naast de ArenA, als lid van de A-selectie. De spelers van trainer Adrie Koster benutten het leeuwendeel van de donderdagtraining voor een partijvorm. Bij het perfectioneren van verschillende voetbalpatronen stelden de Ajacieden ook hun vizier op scherp. De Amsterdammers lijken klaar voor de traditioneel beladen topper tegen de concurrent uit Rotterdam. Van der Heijden kent de sentimenten die horen bij ontmoetingen tussen Feyenoord en Ajax.

Jan-Arie van der Heijden tussen zijn nieuwste ploeggenoten. De middenvelder, die ook uit de voeten kan als centrale verdediger, traint deze dagen met Jong Ajax en Ajax 1. Jan-Arie van der Heijden tussen zijn nieuwste ploeggenoten. De middenvelder, die ook uit de voeten kan als centrale verdediger, traint deze dagen met Jong Ajax en Ajax 1.

In de zeven jaar die hij doorbracht in de jeugdopleiding van Ajax, speelde hij al menige mini-Klassieker. ,,Ajax - Feyenoord en Feyenoord - Ajax zijn in Nederland echt de allermooiste wedstrijden om te spelen’’, vertelt Van der Heijden na de donderdagtraining. ,,Vooral de spanning rond deze wedstrijden en de gevoelens bij de supporters maken de Klassiekers extra bijzonde.’’ Of de Schoonhovenaar er zondag bij is in de Kuip, is nog niet zeker. Trainer Adrie Koster presenteert waarschijnlijk zaterdag zijn definitieve selectie voor de topper in de Maasstad.

Welke keuze Koster ook gaat maken; voor Van der Heijden kan de week toch al niet meer stuk. ,,Deze week is fantastisch’’, stelt de Ajacied onomwonden en met een kamerbrede glimlach. Het 24 minuten durende debuut tegen Roda JC (4-2) zal Van der Heijden altijd bijblijven.

Mitchell Donald passt de bal op Van der Heijden tijdens de partij. Mitchell Donald passt de bal op Van der Heijden tijdens de partij.

Trots: ,,Ik zat afgelopen zondag ook voor de eerste keer op de bank bij het eerste. In de aanloop naar de wedstrijd tegen Roda JC ben ik goed opgevangen door de groep. Toen ik mijn warming-up moest doen, had ik al het gevoel dat ik er in zou komen. Zover kwam het gelukkig ook. Uiteindelijk loste ik Robbert Schilder af. Spelen in de ArenA, voor zoveel publiek, was prachtig. Een heel mooie ervaring.’’