Menu
Debutant Sigthórsson en jarige Ooijer

Debutant Sigthórsson en jarige Ooijer

Het begin van de derde trainingsweek van de voorbereidingen kende maandag een aantal bijzondere momenten. Kolbeinn Sigthórsson maakte tijdens het trainingskamp in het Duitse Fürth zijn eerste trainingsminuten als Ajacied. Ook de internationals Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Gregory van der Wiel sloten weer bij de groep aan. André Ooijer vierde zijn 37e verjaardag.

De eerste training op de velden van SG Quelle begon maandagavond met applaus. Exact een jaar na de verloren WK-finale vierde André Ooijer zijn verjaardag. Na de gelukwensen voor de ervaren verdediger ging de aandacht al snel naar zijn zestien jaar jongere teamgenoot. Kolbeinn Sigthórsson maakte voor het eerst zijn opwachting op het trainingsveld. De voormalige spits van AZ is de eerste IJslander in dienst van Ajax.

Van de 26 Ajacieden had Frank de Boer er tijdens de start in Fürth 24 tot zijn beschikking. Naast de keepers Stekelenburg, Vermeer en Verhoeven ontbraken ook de geblesseerde Jan Vertonghen (lies) en Derk Boerrigter (scheenbeen). Het duo werkte aan de rand van het trainingsveld met de fysiotherapeuten Jos Kortekaas en Frank van Deursen een eigen programma af. De teruggekeerde internationals Boilesen, Eriksen en Van der Wiel gingen halverwege de training – samen met Sigthórsson en Eyong Enoh – naar een naastgelegen trainingsveld om een parcours af te werken. Zo verspreidde de grote groep Ajacieden zich gaandeweg de warme avond langzaam over het grote sportcomplex onder de rook van Nürnberg.

Ook de komende dagen zullen de velden van SG Quelle de vaste trainingsaccommodatie van de Ajacieden vormen. Dinsdag staan er twee trainingen op het programma. Woensdagavond speelt Ajax de eerste oefenwedstrijd van het trainingskamp tegen SSV Jahn Regensburg.

Volg Ajax in Duitsland via Ajax.nl, Ajax TV en Twitter @Official_Ajax

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

André Ooijer vierde maandag zijn 37e verjaardag. André Ooijer vierde maandag zijn 37e verjaardag.
Drie Scandinaviërs op een rij. Drie Scandinaviërs op een rij.
Jan Vertonghen trainde apart met de fysio. Jan Vertonghen trainde apart met de fysio.
Sigthórsson is de eerste IJslander in dienst van Ajax. Sigthórsson is de eerste IJslander in dienst van Ajax.
Gregory van der Wiel loopt voorop. Gregory van der Wiel loopt voorop.