Menu

Debuterende Akachar mogelijk op spelerslijst Champions League

Jamal Akachar heeft zaterdagavond 5 april zijn debuut voor Ajax 1 gemaakt. De speler van Jong Ajax kwam in de 56ste minuuut in het veld voor Pienaar. Ajax onderzoekt momenteel of het nog mogelijk is de aanvaller op de spelerslijst voor de Champions League te plaatsen.

Koeman hoopt daar maandag uitsluitsel over de krijgen. Om een speler op de lijst voor de Champions League te krijgen moet Akachar aan twee voorwaarden voldoen. De eerste is dat hij na 1981 geboren moet zijn. Dat is hij, want hij werd geboren in oktober 1982. De tweede voorwaarde is dat hij twee jaar onafgebroken bij Ajax moet spelen. De vraag was, of dat voorafgaande aan dit jaar moest zijn, maar in de reglementen van de UEFA staat 'any time'. Aangezien Akachar twee jaar onafgebroken in de Ajax-jeugd heeft gespeeld, voldoet hij ook aan die voorwaarde.

Maar of Koeman hem daadwerkelijk op de lijst zet, liet hij nog in het midden. ,,Het ligt onder andere aan de conditie van Ibrahimovic of ik hem erbij haal", liet de trainer zaterdagavond weten.

Akachar tekende op 9 december 2002 een contract bij Ajax. Daarmee kwam een langgekoesterde droom van de toen nog voor het hoogste Ajax-amateurelftal uitkomende aanvaller uit.

Akachar speelde eerder namelijk al voor Ajax in de A2. Nadat hij vorig seizoen een half jaar niets had gedaan - hij was gestopt met voetbal - besloot hij toch weer te gaan voetballen. Dit keer bij de zaterdag 1 van Ajax, dat in de eerste klasse uitkomt.

Door een tekort aan spelers bij Jong Ajax riep John van 't Schip hem op voor de thuiswedstrijd tegen Jong Willem II. Hierin overtuigde hij, waarna hij vaker werd opgeroepen. Zijn goede wedstrijden, waarin hij regelmatig scoorde, mondden uiteindelijk uit in een contract voor anderhalf jaar.