Menu

Debuut Bechan brengt Groningen geen winst

Van de oud-Ajacieden die dit weekeinde op de Nederlandse velden in actie kwamen, hadden velen met hun club een mindere dag. Wel maakte Kiran Bechan zijn debuut voor FC Groningen. Goed liep dat niet af, de nummer twee van de ranglijst, AZ, won met 1-2.

In Den Haag ging het wel goed met Kevin Bobson. De rechtsbuiten in Tilburgse dienst was de matchwinnaar voor Willem II. Het Brabantse team, met ook Martijn Reuser nog in de gelederen, overleefde twee Haagse strafschoppen. Reuser was een van de zeven spelers die van scheidsrechter Van der Hilst de gele kaart kregen.

In Waalwijk stonden vier oud-Ajacieden tegenover elkaar. Serginho Greene en Michael Krohn-Dehli aan de kant van RKC en Yakubu en Richard Knopper bij Vitesse. RKC kwam tot tweemaal toe terug van een achterstand, waardoor beide teams een punt overhielden aan het duel, 2-2.

Met Jason Culina ging het na 36 minuten tegen PSV echt niet meer. De oud-Ajacied had een tik tegen de enkel gekregen en moest worden vervangen bij FC Twente, dat Sander Boschker ook al vanwege een ernstige blessure miste. Voor PSV scoorde Gerald Sibon de openingstreffer en de voormalige spits van Ajax, Roda JC en sc Heerenveen zag zijn ploeg uitlopen naar een 2-0 overwinning.

José Valencia speelde met NEC gelijk tegen Roda JC. Na de 0-1 in de tiende minuut, kwamen Valencia en zijn teamgenoten in de tweede helft langszij, 1-1.

Bij sc Heerenveen keek oud-Ajacied Boy Waterman geblesseerd toe hoe zijn team op een 0-2 achterstand kwamen tegen Feyenoord. Na de komst van Victor Sikora in de 72ste minuut vocht de thuisploeg zich terug en hield prompt nog een punt over aan het duel dat in 2-2 eindigde.

Darl Douglas moest lang wachten als speler van FC Utrecht tot de vele kansen tegen De Graafschap tot een voorsprong leidde. Het was invaller Ricky Kruys, zoon van trainer Gert van De Graafschap, die zijn vader een nare middag bezorgde en zijn ploeg met een prachtig schot aan de verdiende 1-0 zege hielp.

AZ won ook het uitduel tegen het momenteel goed draaiende FC Groningen. Stefano Seedorf begon bij de ploeg van trainer Ron Jans en Kiran Bechan kreeg zijn eerste dertien speelminuten bij de Groningse ploeg. Seedorf kreeg geel en zag de andere oud-Ajacieden Henk Timmer, Tim de Cler en Denny Landzaat met drie punten uit het Oosterpark vertrekken na de 1-2 zege.

Dennis Schulp verloor met FC Den Bosch van de thuisploeg NAC Breda, waarbij Mike Zonneveld weer fraai scoorde uit een vrije trap. David Mendes da Silva hield met zijn team keurig de nul, 3-0.