Menu
'Debuut' bij Ajax na negen decennia

'Debuut' bij Ajax na negen decennia

Greet Boelhouwer (89) en Coosje den Brok-Boeijen (90) bekeken Ajax - VVV-Venlo vanuit de koninklijke loge. De eerste kennismaking met de ArenA zal de kwieke Ajax-fans vermoedelijk nog lang bijblijven.

Coosje den Brok-Boeijen (links) en Greet Boelhouwer op de koninklijke loge van de Amsterdam ArenA. Coosje den Brok-Boeijen (links) en Greet Boelhouwer op de koninklijke loge van de Amsterdam ArenA.

De dames zijn al een leven lang Ajax-supporter. Van een wedstrijdbezoek was het echter nog niet gekomen. Tijdens het competitietreffen met VVV-Venlo (6-1) viel er genoeg te juichen. Boelhouwer en Den Brok-Boeijen werden welkom geheten door Ajax-voorzitter John Jaakke.

,,Het stadion lijkt een stuk kleiner dan op televisie’’, sprak Boelhouwer een tikje verwonderd bij de eerste blik in het stadion. De Amstelveense hoopt woensdag 90 te worden. ,,Vroeger ben ik wel eens bij een voetbalwedstrijd van Blauw-Wit in het Olympisch Stadion geweest. Ik was toen zo rond de 24 jaar oud. Ik weet nog dat het oude heertje dat naast me zat, mij uit enthousiasme bont en blauw sloeg. Bij elke kans of mooie bal kreeg ik een goedbedoelde klap. Daarna ben ik eigenlijk nooit meer bij een wedstrijd geweest. Ik ben Ajax altijd wel blijven volgen.’’

Ook Den Brok-Boeijen volgt Ajax al decennia lang op de voet. Net als haar generatiegenoot volgt de Berghemse haar club vooral via radio en televisie. De 90-jarige mist geen wedstrijd.,,Het is altijd leuk om naar Ajax te kijken’’, vertelt Den Brok-Boeijen na het innemen van haar ereplaats op de koninklijke loge. Voor het vertrek naar de ArenA werd de Berghemse door haar kinderen en kleinkinderen met een heuse powerpointpresentatie voorbereid op het wedstrijdbezoek. ,,Coosje goes ArenA’’, grapt de meegekomen kleindochter Bea lachend. De negentigjarige verscheen dus prima voorbereid in het stadion. Ajax nodigde de fan, bij wijze van verlaat verjaardagscadeau, uit om de wedstrijd bij te wonen.

Boelhouwer stuurde de Ajax-selectie onlangs een uitnodiging om het naderende verjaardagsfeestje mee te vieren. Het drukke wedstrijdschema maakte een bezoek aan Amstelveen, waar woensdag een high tea wordt georganiseerd, niet mogelijk. Als dank voor de uitnodiging maakte Boelhouwer zondag haar ‘debuut’ bij Ajax.