Menu
Debuut Boilesen, goal Eriksen

Debuut Boilesen, goal Eriksen

Nicolai Boilesen heeft woensdagavond zijn debuut in het Deens elftal gemaakt. De 19-jarige linksback van Ajax kwam de hele oefeninterland tegen Schotland (2-1 nederlaag) in actie. Christian Eriksen maakte in Glasgow de enige Deense goal. Ook Thulani Serero (assist) en Ismail Aissati (debuut) vielen op bij de wedstrijden van Zuid-Afrika en Marokko.

Christian Eriksen was woensdagavond trefzeker voor Denemarken in de oefeninterland tegen Schotland. De Deense middenvelder van Ajax bracht zijn land in de 31e minuut naast Schotland nadat landgenoot William Kvist Jörgensen kort daarvoor een eigen doelpunt had gemaakt. De Schot Robert Snodgrass bepaalde de eindstand vlak voor rust op 2-1. Nicolai Boilesen maakte zijn debuut in Glasgow. De verdediger van Ajax startte als linksback en kwam net als Eriksen de hele wedstrijd in actie.

Bij de oefeninterland Slovenië - België vielen geen doelpunten. Toby Alderweireld zorgde voor het Ajax-aandeel bij de interland in het Sloveense Celje. Jan Vertonghen had zich eerder bij de Belgische bondscoach afgemeld. De aanvoerder van Ajax herstelt in Amsterdam van zijn liesblessure.

Thulani Serero boekte met Zuid-Afrika een 3-0 oefenzege op Burkina Faso. De nieuwe aanwinst van Ajax begon in de basis in het Ellis Park Stadium in Johannesburg. Onder toeziend oog van een kleine 10.000 toeschouwers verzorgde Serero de assist bij de derde Zuid-Afrikaanse goal.

Eerder op de avond ging Daley Blind met Jong Oranje onderuit. In het Zweedse Landskrona waren de beloften van Zweden in een oefenduel met 3-0 te sterk voor Nederland U-21. Blind begon in de basis en werd halverwege vervangen door Ties Evers (De Graafschap). Jong Oranje speelde de hele tweede helft met tien man na een rode kaart van aanvoerder Bram Nuytinck (NEC).

Senegal - Marokko eindigde in een 0-2 oefenzege voor Marokko. De Ajacieden Ismaïl Aissati en Mounir El Hamdaoui begonnen in Senegal op de bank. In de zeventigste minuut maakte Aissati zijn debuut voor het Marokkaans elftal.

Mats Rits kwam woensdag in actie met België U-19. Op het veld van Sporting Lokeren speelden de Belgen met 1-1 gelijk tegen Denemarken. Rits kwam het laatste kwartier in actie.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst