Menu
Debuut Cillessen in Oranje

Debuut Cillessen in Oranje

Jasper Cillessen heeft vrijdag zijn debuut gemaakt in het Nederlands elftal. De Ajacied was de startende doelman voor Oranje in de vriendschappelijke interland tegen Indonesië. Ook Siem de Jong zal met genoegen terugdenken aan de met 0-3 gewonnen oefenwedstrijd in Jakarta. De middenvelder scoorde twee keer.

De eerste interland tijdens de Azië-trip van Oranje werd daarmee met prima cijfers afgesloten. Desondanks kon de formatie van bondscoach Louis van Gaal het verschil pas na rust écht maken. Naast Cillessen verschenen ook Miquel Nelom en Jens Toornstra als debutanten in het basiselftal. De 80.000 dolenthousiaste en voetbalmaffe toeschouwers zagen Nederland voor de pauze een laag tempo hanteren en enkele kansen afdwingen. Een intikker van Wesley Sneijder werd in de tweede minuut afgekeurd wegens buitenspel. Spits Robin van Persie kon van dichtbij uithalen maar mikte zijn inzet recht in de handen van de doelman Hermansyah.

Het uitvallen van Jeremain Lens, binnen het kwartier, dwong de bondscoach tot een vroege wissel. Arjen Robben verving de PSV’er. Siem de Jong werd direct na rust ingebracht. Ook Kenneth Vermeer kan een interland bijschrijven op zijn palmares. Hij verving bij de start van de tweede helft clubgenoot Cillessen, die verdienstelijk debuteerde.

Siem de Jong sloeg twee keer koppend toe. Siem de Jong sloeg twee keer koppend toe.

John Heitinga en Ricky van Wolfswinkel waren de overige verse krachten. Het tempo werd direct opgevoerd. Met resultaat. In de 57ste en in de 67ste minuut kopte De Jong twee keer van dichtbij raak. De assists kwamen van Ruben Schaken en Robben.

Dwight Tiendalli werd tijdens de tweede helft ingebracht; ook de verdediger maakte in Jakarta zijn debuut. Gastheer Indonesië had nauwelijks verweer op het spel van Oranje. In de slotfase schoot Robben de 0-3 kiezelhard binnen. Het Nederlands elftal vervolgt zijn trip door Azië richting China. Dinsdag staat de oefenwedstrijd tegen de Chinezen in Beijing op het programma.

Opstelling Nederlands elftal (voor de oefeninterland tegen Indonesië):
Cillessen (46. Vermeer); Janmaat (66. Tiendalli), Vlaar, Pieters (46. Heitinga), Nelom, Toornstra, Sneijder (46. Siem de Jong), De Guzman, Lens (14. Robben), Van Persie (46. Van Wolfswinkel), Schaken.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: PRO SHOTS/Stanley Gontha

Oud-Ajacied John Heitinga feliciteert de lachende De Jong. Oud-Ajacied John Heitinga feliciteert de lachende De Jong.
Alle Ajacieden in de selectie van Oranje in Jakarta bijeen: Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen en Siem de Jong. Alle Ajacieden in de selectie van Oranje in Jakarta bijeen: Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen en Siem de Jong.