Menu
Debuut Ebecilio in selectie Jong Oranje

Debuut Ebecilio in selectie Jong Oranje

KNVB-coach Cor Pot heeft Lorenzo Ebecilio voor de eerste keer opgeroepen voor Jong Oranje. De ploeg van Pot speelt op woensdag 9 februari in Waalwijk een oefeninterland tegen Tsjechië. Ook Daley Blind is geselecteerd voor Jong Oranje. Florian Jozefzoon kan in geval van blessures worden opgeroepen.

Jozefzoon behoort tot de spelers die stand-by staan. Ebecilio (19) maakte eerder deel uit van diverse nationale jeugdselecties. De aftrap in het Mandemakers Stadion is om 18:00 uur. Tsjechië is een van de sterkste Europese ploegen van dit moment. De ploeg van Jakub Dovalil bleef in de kwalificatie voor het EK Onder 21 ongeslagen en plaatste zich als beste land voor de eindronde in Denemarken.

Het duel met de Tsjechen staat voor Jong Oranje in het teken van de voorbereiding op de nieuwe EK-kwalificatiereeks die na de zomer van start gaat. De Oranjetalenten treffen daarin Oostenrijk, Schotland, Bulgarije en Luxemburg.

De volledige selectie van Jong Oranje:

Patrick van Aanholt (Leicester City), Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (Chelsea), Jerson Cabral (Feyenoord), Jordy Clasie (Excelsior), Bas Dost (sc Heerenveen), Lorenzo Ebecilio (Ajax), Ricky van Haaren (Feyenoord), Luuk de Jong (FC Twente), Maikel Kieftenbeld (FC Groningen), Tim Krul (Newcastle United), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Luciano Narsingh (sc Heerenveen), Bram Nuytinck (NEC), Sergio Padt (Go Ahead Eagles), Davy Pröpper (Vitesse), Kaj Ramsteijn (Excelsior), Georginio Wijnaldum (Feyenoord).

Op de stand-bylijst staan vier spelers: Charlton Vicento (ADO Den Haag), Florian Jozefzoon (Ajax), Rick ten Voorde (NEC), Jeroen Zoet (PSV).

Tekst en foto: Ajax.nl