Menu
Debuut Vurnon Anita in Oranje

Debuut Vurnon Anita in Oranje

Vurnon Anita heeft woensdagavond in de oefeninterland Nederland - Mexico zijn debuut gemaakt voor Oranje. De Ajacied kwam in de tweede helft in het veld en sloot zijn eerste interland af met een 2-1 overwinning.

Maarten Stekelenburg en Demy de Zeeuw stonden in het basiselftal in de eerste wedstrijd van de afsluitende oefenserie voor het WK. Zij zagen Nederland, dat zonder diverse potentiële basisspelers zoals Ajacied Gregory van der Wiel en oud-Ajacied Wesley Sneijder aantrad, in Freiburg via Robin van Persie een 2-0 voorsprong nemen. Na rust kwam Vurnon Anita als een van de twee invallers in het veld. De Ajacied verving Edson Braafheid in de ploeg. Mexico kwam terug in de wedstrijd (2-1) en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet.

Het Nederlands team oefent in aanloop naar het WK nog tegen Ghana en Hongarije. Bondscoach Bert van Marwijk maakt donderdag in de loop van de dag zijn defintieve WK-selectie bekend. Vier spelers van de huidige groep krijgen dan te horen dat zij niet mee mogen.

Opstelling Nederland: Stekelenburg; Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, Braafheid (46. Anita); Kuijt, De Zeeuw, Van der Vaart (71. Elia), Schaars (46. Engelaar); Afellay, Van Persie (64. Huntelaar).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees