Menu
Deel Ajax-archief gratis toegankelijk

Deel Ajax-archief gratis toegankelijk

Ajax viert woensdag 18 maart, zijn 115e verjaardag. Het Ajax Erfgoed is dagelijks bezig met het bijhouden, verzamelen, ordenen, digitaliseren en veiligstellen van historisch Ajax-materiaal uit de afgelopen 115 jaar. Ter gelegenheid van Ajax’ verjaardag wordt ook dit jaar een deel van het gedigitaliseerde Ajax-archief tijdelijk toegankelijk voor iedereen.

Omdat Ajax trots is op zijn clubhistorie, die teruggaat tot 1900, is Ajax Erfgoed vorig jaar begonnen met het digitaliseren van alle edities van het Ajax Clubnieuws, het Ajax Magazine, de presentatiegidsen en de jaarverslagen. Dit jaar is daar een flinke verzameling programmaboekjes bijgekomen. Met trots biedt Ajax daarom van 15 tot en met 22 maart alle geïnteresseerden toegang tot een belangrijk deel van de verzameling programmaboekjes: de jaren 1975-1980.

Ajax wil niet alleen zijn verenigingsleden maar ook alle supporters in contact brengen met de clubhistorie én met het werk van Ajax Erfgoed. Deze tijdelijke openstelling van een deel van Archief.ajax.nl is daar een voorbeeld van maar natuurlijk kunnen supporters ook historisch Ajax-materiaal inbrengen.

Ajacieden die Ajax Erfgoed aan belangrijk materiaal willen helpen kunnen daarvoor contact opnemen met erfgoedcoördinator Carel Berenschot via: erfgoed@ajax.nl. Alle hulp wordt erg gewaardeerd.

Veel plezier met de programmaboekjes!

Hoe krijg ik toegang tot de Ajax Programmaboekjes 1975-1980?

* Klik op onderstaande link en ga naar: https://archief.ajax.nl
* Rechtsonder klikken op login
* Invoeren: de gebruikersnaam Ajax115 en het wachtwoord Jarig115
* N.B. Geïnteresseerden hebben alleen inzage in de Ajax Programmaboekjes 1975 t/m 1980 (inzage tot en met 22 maart)

Tekst en beeld: Ajax.nl/Erfgoed/Picturae

Naar het Erfgoed