Menu
Deel Ajax-archief vrij toegankelijk

Deel Ajax-archief vrij toegankelijk

Ajax vierde op 18 maart zijn 114e verjaardag. Ajax Erfgoed is dagelijks bezig met het bijhouden, verzamelen, ordenen, digitaliseren en veiligstellen van historisch Ajax-materiaal uit de afgelopen 114 jaar. Ter gelegenheid van Ajax’ verjaardag én de 4e Reünie Oud Ajax 1 (zondag rondom Ajax – FC Twente), is een deel van het gedigitaliseerde Ajax-archief tijdelijk toegankelijk voor iedereen.

Ajax is trots op zijn, inmiddels 114-jarige clubhistorie. Onlangs is een belangrijke stap gezet met het digitaliseren van bijna 100 jaar Ajax Clubnieuws, het huisorgaan van de Amsterdamse club. Met trots biedt Ajax daarom alle geïnteresseerden tot en met 10 april 2014 toegang tot een belangrijk deel van Ajax Clubnieuws. Het betreft de periode van 1960 tot en met 1969, waarin Ajax Clubnieuws/Ajax-nieuws onder meer verslag deed van de sportieve groei die de club doormaakte. Ajax zette deze jaren zijn eerste stappen richting wereldtop. Ook op de reünie voor oud-spelers en –trainers van Ajax 1 zullen veel Ajacieden uit dit tijdperk present zijn. Uiteraard gebeurde er tussen 1960 en 1969 (veel) meer binnen Ajax. Alles valt terug te zien en te lezen in Ajax Clubnieuws.

Ajax wil zijn supporters graag betrekken bij de clubhistorie en het werk van Ajax Erfgoed. De tijdelijke openstelling van een deel van het clubarchief is daar een voorbeeld van. Supporters kunnen ook historisch Ajax-materiaal inbrengen. Ajacieden die Ajax Erfgoed aan belangrijk materiaal kunnen helpen kunnen contact opnemen met Erfgoedcoördinator Carel Berenschot via:
erfgoed@ajax.nl. Alle hulp wordt erg gewaardeerd.

Veel leesplezier in Ajax Clubnieuws 1960 – 1969!

Hoe krijg ik toegang tot Ajax Clubnieuws 1960 - 1969?

* Klik op onderstaande link en ga naar: https://archief.ajax.nl
* Rechtsonder klikken op login
* Invoeren gebruikersnaam: Ajax114 & wachtwoord: Jarig114
* N.B. Geïnteresseerden hebben alleen inzage in Ajax Clubnieuws 1960 t/m 1969 (Inzage tot en met 10 april)

Tekst en beeld: Ajax.nl/Erfgoed/Picturae

Naar het Ajax Archief (Ajax Clubnieuws 1960 - 1969)