Menu
Deel Ajax-jeugd voetbalt rustig door

Deel Ajax-jeugd voetbalt rustig door

Wie denkt dat de Ajax-jeugd het na de Vanenavond even rustig aan doet, heeft het bij het verkeerde einde. Een deel van de jonge Ajacieden-in-opleiding (of de Ajacieden die volgend seizoen toetreden tot de jeugdopleiding) laat de bal nog even rollen.

Zo worden er woensdag nog drie wedstrijden gespeeld. De nieuwe lichtingen van de E3, E2, E1 en F1 van Ajax komen die middag in actie op de Toekomst. 'Nieuw' kan in dit geval letterlijk worden genomen. De selecties voor komend seizoen spelen, in het staartje van de oude voetbaljaargang 2010 - 2011, alvast hun eerste oefenduels. VVC E2, de E2 en E-Top van Waterwijk plus Albatros D1 zijn de laatste tegenstanders voor dit seizoen. Tot en met vrijdag wordt overigens nog gewoon doorgetraind op de Toekomst.

Voor de nieuwe C2 wacht mogelijk zelfs nog een compleet toernooi. Wellicht treden de Ajacieden in deze leeftijdscategorie (onder 14 jaar) van 23 tot en met 26 aan in Spanje voor deelname aan het Gexto-toernooi.

Ajax A1 werden afgelopen seizoen kampioen van Nederland. Ajax A1 werden afgelopen seizoen kampioen van Nederland.

Als ook deze Ajacieden zijn uitgevoetbald is het tijd voor de zomerstop. Een lang en succesvol jaar vol jeugdvoetbal is daarmee afgesloten. De A1 liet zich als vlaggenschip van de Ajax-opleiding kronen tot landskampioen. Naast de ploeg Fred Grim en Dennis Bergkamp (Frank de Boer trainde het team tot december 2010, red.) bemachtigden ook de A2, D1, D2, E2 en F1 het kampioenschap.

Alle jeugdkampioenen werden in de rust van de kampioenswedstrijd Ajax - FC Twente (ook Ajax 1 kon de champagne ontkurken; voor de 30e keer in de historie zelfs) hun ronde om het speelveld. De droom van menige jonge Ajacied werd op die mooie zondagmiddag werkelijkheid. De traditie van de kampioensparade in de ArenA is voor velen waarschijnlijk een extra stimulans om alles uit de befaamde voetbalopleiding van Ajax te halen.

Op maandag 18 juli is Ajax A1 de eerste jeugdploeg die weer aan de slag gaat. Vanaf 2 augustus gaan de overige jeugdelftallen van Ajax (gefaseerd) weer in training. De onderbouw (de D2 en jonger) kan het langst genieten van het zomerreces. Deze lichting jonkies beginnen op woensdag 15 augustus aan hun nieuwe seizoen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst (kopfoto), Gerard van Hees (foto midden)