Menu
Deelnemers LG Amsterdam Tournament bekend

Deelnemers LG Amsterdam Tournament bekend

Het deelnemersveld van het tiende Amsterdam Tournament is bekend. Naast Ajax doen Sevilla, Arsenal en Internazionale mee aan het toernooi, dat 8 en 9 augustus plaatsvindt in de Amsterdam ArenA.

Arsenal won in 2007 het Amsterdam Tournament. Arsenal won in 2007 het Amsterdam Tournament.

,,Met Arsenal, de winnaar van vorig jaar, Internazionale, de Italiaanse landskampioen van de afgelopen drie jaar en Sevilla, de UEFA Cupwinnaar van 2006 en 2007 als tegenstanders van de thuisclub Ajax is het deelnemersveld dit jaar een van de sterkste ooit", aldus David Broomhall, directeur van The International Event Partnership, het bedrijf dat het toernooi organiseert.

De winnaar van de vorige editie Arsenal is een graag geziene gast. Het afgelopen seizoen deed Arsenal lang mee voor de prijzen. De ploeg behaalde de kwartfinale van de Champions League en voerde een groot deel van de competitie de Engelse ranglijst aan. Arsenal werd afgelopen seizoen vooral geroemd om hun geweldig attractieve en aanvallende spel. Coach Arsène Wenger ziet het LG Amsterdam Tournament als de ideale voorbereiding van zijn topspelers op het nieuwe seizoen.

Bij het sterrenensemble van Inter spelen veel toppers, onder wie voormalig Ajacieden Zlatan Ibrahimovic, Maxwell en Cristian Chivu. De Italianen hebben recentelijk topcoach José Mourinho aangesteld. De Portugees tekende een driejarig contract bij de Italiaanse kampioen. Het LG Amsterdam Tournament is een uitstekende start voor een seizoen waar Internazionale op jacht gaat naar de winst in de Champions League.

De Spaanse club Sevilla FC debuteert dit jaar op het toernooi. De UEFA Cupwinnaar van 2006 en 2007 is sinds enige jaren een van de toonaangevende teams in de Primera División. Sevilla speelde dit jaar voor het eerst in de prestigieuze Champions League en kwam tot de kwartfinale. Voormalig Ajax-spelers Tom de Mul en Julien Escudé maken deel uit van de Spaanse selectie en zullen hun opwachting maken in Amsterdam. Sevilla is hard bezig een gevestigde naam in Europa te worden en zij zullen zeker proberen hun eerste succes van het nieuwe seizoen te boeken op het LG Amsterdam Tournament.

Traditioneel wordt bij het LG Amsterdam Tournament een alternatief puntensysteem gehanteerd, waarbij voor het scoren van goals extra punten worden toegekend en een verliezer van de eerste wedstrijd alsnog winnaar van het toernooi kan worden. Dit systeem beloont aanvallend en spectaculair voetbal.

Wat ook onveranderd blijft is de prijs van de kaarten. De goedkoopste kaarten voor een avond kosten € 27,- waarvoor de toeschouwer twee topwedstrijden te zien krijgt.

De vrije verkoop voor het LG Amsterdam Tournament start 28 juni. Vanaf dat moment zijn kaarten zonder ClubCard-verplichting te koop bij alle filialen van Ticketbox en op www.ajax.nl.

Wedstrijdschema:

Vrijdag 8 augustus 2008
19:00 uur : Internazionale - Sevilla
21:15 uur : Ajax - Arsenal

Zaterdag 9 augustus 2008
19:00 uur : Arsenal - Sevilla
21:15 uur : Ajax - Internazionale