Menu
'Deens' Ajax draait al warm

'Deens' Ajax draait al warm

Ajax won zaterdagavond met 2-0 van RKC Waalwijk. Het duel werd door de media vooral gezien als laatste test richting de ouverture in de Champions League. Lees hier wat de kranten schreven over de zege.

Het AD heeft in de sportbijlage Sportwereld volop aandacht voor de Denen van Ajax. 'Deens' Ajax draait al warm', luidt de kop en op de 'luchtfoto' bij het artikel zien we Eriksen, Poulsen en Schöne, die RKC'er Chevalier insluiten. Voor het eerst sinds jaren was het hele middenveld van Deens origine. ,,Eriksen en Schöne doen vrijwel altijd mee onder De Boer. Poulsen debuteerde en zijn entree als controlerende middenvelder was alvast een knipoog naar de start van het Champions League-seizoen. Dat vangt voor Ajax morgen aan met de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. De Boer gelooft dat Ajax iets kan klaarspelen in de koningsklasse, serieus kan meedoen om de tweede of derde plaats. Als zijn elftal het eigen spel maar durft te spelen. Tegelijkertijd is hij niet naïef, zo maakte hij duidelijk tegen RKC. Wil Ajax geen kanonnenvoer worden in Europa, dan zal toch vooral ook in het spel zónder bal alles moeten kloppen", aldus de voetbaljournalist van het Algemeen Dagblad.

De Telegraaf kopt op hun katern Telesport 'Focus op Borussia', sleutelrol verwacht voor Ryan Babel.' De Ajacied die zaterdag na vijf jaar zijn rentree maakte in de ArenA staat groot op het tabloid. 'Alles in teken van Dortmund', kopt de ochtendkrant. ,,Ajax en De Boer gebruikten het duel met de Waalwijkers om wat spelers spelritme op te laten doen. Zo kregen Derk Boerrigter en Ryan Babel - de verloren zoon keerde onder luid applaus terug - beiden 45 minuten, debuteerde Christian Poulsen in de ArenA met 68 minuten en stond Miralem Sulejmani een kwartier in het veld. Allemaal met oog op Borussia Dortmund. Ook speltactisch wierp de strijd met de Duitse kampioen zijn schaduw vooruit..." De krant laat aanvoerder Siem de Jong ook nog even aan het woord: 'Ajax is ver genoeg om geen pak slaag te krijgen daar. Sterker, er valt wat te halen: een overwinning.'

De Volkskrant gooit het over een andere boeg. 'Ajax in de ban van 'spitsenblues' kopt de krant boven het verhaal over Ajax - RKC met een foto van Ryan Babel. ,,Het is bijna blues, de geschiedenis der spitsen van Ajax. In dat welhaast melancholische verhaal van hele en halve mislukkingen viel de ene spits, Kolbeinn Sigthorsson, eind vorige week uit voor zeker vier maanden en maakte de ander, Ryan Babel, in het oersaaie duel met RKC (2-0) een als loopbaanreddend bedoelde rentree." ... ,,Babel, zo bleek, is nog steeds een voetballer van grote passen en een wat grove motoriek, maar hij is ook nog steeds razendsnel en hij probeerde zich zoveel mogelijk aan te bieden, zwervend door de linies. Bij beide treffers mocht hij zich betrokken voelen. Via hem ging het naar Eriksen en Schöne, van wie de laatste schitterend ingehouden schoot: 1-0. Later gaf Babel een keurig voorzetje op Lukoki, die inkopte. Omdat Blind voor de neus van de doelman stond en trachtte de bal te verlengen, stuiterde die zo het doel in."

Tekst en foto: Ajax.nl