Menu
Deense oud-Ajacied Jensen overleden

Deense oud-Ajacied Jensen overleden

Ajax bereikte dinsdag het treurige nieuws over het overlijden van oud-speler Henning Jensen. De Deen kwam tussen 1979 en 1981 tot 75 wedstrijden en 8 doelpunten in Amsterdamse dienst.

Jensen (geboren op 17 augustus 1949) was na Tom Söndergaard, Sören Lerby en Frank Arnesen de 4e Ajax-Deen bij Ajax. Hij kwam in de zomer van 1979 over van Real Madrid en was na een eerder avontuur bij Borussia Mönchengladbach toe aan zijn 3e buitenlandse club. 

Succesvol eerste jaar
In zijn 1e seizoen kwam Jensen tot 39 duels en 7 goals. Het was een succesvol jaar. Ajax werd landskampioen en reikte tot de halve finale van de Europa Cup I. De latere winnaar Nottingham Forest was daarin nipt te sterk. De Ajacieden van trainer Leo Beenhakker verloren dat seizoen ook de KNVB Bekerfinale van Feyenoord.

In zijn tweede jaar was Jensen opnieuw basisspeler, maar nu waren de prestaties minder glansrijk. Ajax kende in AZ '67 een kwelgeest. De Alkmaarders eindigden in de competitie 12 punten voor Ajax en waren in de bekerfinale ook al te sterk voor de Ajacieden.

Afsluiten in eigen land
Na het seizoen, in juli 1981, keerde Jensen terug naar Denemarken, waar hij uiteindelijk zijn loopbaan afsloot bij Nørresundby BK, de club waar het voor hem allemaal begon. 

Jensen werd 68 jaar oud. Ajax wenst de nabestaanden veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

Tekst en beeld: Ajax.nl