Menu
Defensie geklopt door De Boer en co

Defensie geklopt door De Boer en co

Na de zege op PEC Zwolle meldden zich niet veel selectiespelers op het trainingsveld. De midweekse oefeninterlands zorgen ervoor dat diverse Ajacieden uitwaaieren over de wereld. De basisspelers van zondag bleven lange tijd binnen. Uiteindelijk kwamen vijf Ajacieden voor een partijtje voetvolley naar buiten.

Kenneth Vermeer stak nog even zijn neus om de hoek van de Toekomst. De doelman van Ajax moet zich maandag bij het Nederlands elftal melden, maar kwam zijn KNVB-tas even ophalen. Op de Toekomst kon hij mooi zijn teamgenoten even gedag zeggen. Donderdag keert hij, net als zijn opgeroepen landgenoot Ricardo van Rhijn, de Denen Christian Eriksen en Viktor Fischer plus Miralem Sulejmani en Tobias Sana weer terug bij Ajax. Sulejmani en Sana zijn voor duels met Servië en Zweden op pad.

Christian Poulsen is geen international meer en hij stond zondag ook niet in de basis. De Deense routinier moest deze maandag wel flink aan de slag met Jong Ajax. Ook Stefano Denswil, in Zwolle in allerijl van de tribune naar de bank gehaald toen Moisander te ziek bleek om te spelen, versterkte de trainingsgroep van Jong Ajax. Jody Lukoki en Jasper Cillessen completeerden het kwartet van Ajax 1 dat meetrainde met Gery Vink en John Bosman.

Christian Poulsen speelde zondag niet en sloot maandag aan bij de trainingsgroep van Jong Ajax. Christian Poulsen speelde zondag niet en sloot maandag aan bij de trainingsgroep van Jong Ajax.

Na ruim een uur stapte Frank de Boer van het veld om op het gekleurde kunstgrasveld zelf in actie te komen. Met Eyong Enoh en Lasse Schöne aan zijn zijde ging de trainer de strijd aan met de aanwezige basisverdedigers uit het duel met Zwolle: Joël Veltman, Daley Blind en Mitchell Dijks. De jonkies bleven in het spoor van hun geroutineerde collega's, leken in het tweede bedrijf een geweldige inhaalrace met setwinst te bekronen, maar verloren toch 'gewoon' in straight sets het - vooral - kopspelletje.

Dinsdag trainen de Ajacieden niet. Woensdagmiddag is de training (aanvang 14:30 uur) open voor publiek.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Stefano Denswil traint zijn kopkracht bij de kopgalg. Stefano Denswil traint zijn kopkracht bij de kopgalg.
Gery Vink onderwijst zijn pupillen, die vanwege de interlands deze maandag geen wedstrijd hebben. Gery Vink onderwijst zijn pupillen, die vanwege de interlands deze maandag geen wedstrijd hebben.
Daley Blind 'legt' de bal panklaar neer: Veltman moet het afmaken. Daley Blind 'legt' de bal panklaar neer: Veltman moet het afmaken.