Menu

Defensie krijgt de nadruk

Na de uitlooptraining van woensdag en de teambuildingmiddag op donderdag, was het deze vrijdag tijd voor een wedstrijdgerichte training. Na de drie tegentreffers in Vigo vonden de trainers Koeman en Krol het noodzakelijk de defensie op sommige punten bij te schaven.

Na de wedstrijd in Vigo liepen de spelers op woensdag uit en gisteren golfden en bowlden de Ajacieden, maar vrijdag moest er richting ADO Den Haag worden gewerkt. Nadat de defensie in Spanje drie tegentreffers incasseerde, was er in de training veel tijd ingeruimd voor de verdediging. Hoe verdedig je ballen van de zijkant op adequate wijze? Dat was de hamvraag voor Zdenek Grygera, Petri Pasanen, Johnny Heitinga, Yakubu, Maxwell en Julien Escudé.

Ronald Koeman legde veelvuldig de training stil om samen met Ruud Krol mondeling toelichting te geven op de manier waarop zijn spelers zich hadden opgesteld. Maar ook de aanvallers kregen te horen - vooral als de defensie er goed bij zat - hoe ze een bepaalde situatie hadden moeten oplossen.

Jari Litmanen, de hele training spelend in een geel hesje - wat er op kan duiden dat hij vanaf het begin tegen ADO Den Haag in het veld staat - begaf zich bij tijd en wijle ook op coachingsvlak. Hij gaf zijn collega Wesley Sonck een andere kijk op het aanvallersschap.

Jelle van Damme verscheen met fysiotherapeut Frank van Deursen op het veld, John O'Brien maakte met Tomás Galásek (die last heeft van zijn enkel nadat hij er dinsdag licht doorheen was gegaan) zijn trainingstijd vol.

Steven Pienaar was de enige Ajacied die niet op het veld verscheen.