Menu
Defensieve problemen voor Blind

Defensieve problemen voor Blind

Defensieve problemen spelen Ajax parten, daags voor de competitiewedstrijd tegen Roda JC. Danny Blind meldde tijdens een ontmoeting met de pers dat Zdenek Grygera en Hatem Trabelsi te geblesseerd zijn om te spelen, John Heitinga en Olaf Lindenbergh zijn geschorst voor het treffen met de Limburgers.

Zdenek Grygera heeft last van zijn lies en zal zaterdagavond niet inzetbaar zijn tegen Roda JC. Ook voor Hatem Trabelsi komt het duel te vroeg. De Tunesiër raakte tegen ADO Den Haag geblesseerd aan zijn knie. Ook de wedstrijd tegen Arsenal zal hij naar alle waarschijnlijkheid aan zich voorbij moeten laten gaan. Emmanuel Boakye, verdediger van Jong Ajax, trainde daarom vanochtend mee met de selectie. Ook bestaat de kans dat Nigel de Jong tegen Roda in de defensie zal moeten opereren. ,,De Jong moet zich in principe richten op zijn eigen positie, maar bij noodgevallen is hij een optie als verdediger", lichtte Blind toe.

De teleurstellend afgelopen wedstrijd tegen ADO is niet lang onderwerp van gesprek geweest in de selectie. Wel heeft Blind met zijn spelers uitgebreid gesproken over de manier waarop het gelijkspel (2-2) tot stand kwam. ,,Met ADO erbij hadden we drie van de vier wedstrijden thuis gespeeld. Met de wetenschap dat PSV en AZ elkaar treffen en Feyenoord een aantal lastige uitwedstrijden voor de boeg heeft, was het niet ondenkbeeldig geweest als we iets van de puntenachterstand op de koploper hadden kunnen afbrokkelen. Dat gevoel is wat minder positief nu we in de eerste wedstrijd al twee punten hebben laten liggen."

Blind verwacht dat Roda iets minder defensief zal spelen dan ADO afgelopen woensdag. ,,Toch zal het niet een heel open wedstrijd worden", denkt de trainer. Of hij zal kiezen voor Charisteas zoals afgelopen woensdag of toch weer voor Rosenberg in de spits, liet de trainer in het midden. Blind verklaarde daarnaast waarom de ´Ajax-spits´ de laatste paar seizoenen relatief weinig scoort en de middenvelders juist veel. ,,De spits van Ajax staat vaak met de rug naar het doel in een kleine ruimte. Lopende of opkomende mensen zijn minder makkelijk te verdedigen en kunnen zich vrijer bewegen. Zij komen met hun gezicht naar het doel vaak in een betere scoringspositie. Ik denk dat Ajax gemiddeld in een seizoen zo tussen de tachtig en honderdtwintig doelpunten moet maken. Als het er tachtig zijn heb je een wat minder seizoen, bij honderdtwintig heb je een heel goed seizoen. Daarbij maakt het mij eigenlijk niet uit wie de doelpunten maakt. Maar ik onderken wel dat we tot op heden te weinig gescoord hebben. Dat ligt echter niet alleen aan de spits, want tegen AZ kreeg Rosenberg niet een goede kans."

Het duel met Roda begint zaterdagavond om 20.15 uur in de Amsterdam ArenA. Er zal stadionverkoop zijn voorafgaand aan de wedstrijd, vanaf 18.15 uur.