Menu

Degelijke zege Jong Ajax op Hollandia

Jong Ajax heeft in de laatste oefenwedstrijd voordat het seizoen begint met 3-0 gewonnen van Hoofdklasser Hollandia uit Hoorn. Komende vrijdag begint het echte werk voor de Ajax-talenten. Dan wacht in eigen huis AZ in de strijd om de Amstel Cup.

Jong Ajax, dat zonder de geblesseerde Kiran Bechan speelde, was op alle fronten sterker dan Hollandia. De kansen werden echter in eerste instantie allemaal gemist. Pas in de 38e minuut trof Jussi Kujala voor de eerste keer doel. De Fin zette Ajax op 0-1.

Nog voor rust kreeg Ajax een penalty mee en Brutil Hosé mocht het lot bezegelen. Althans, hij mocht zijn ploeg op een comfortabele 0-2 voorsprong brengen en deed dat ook.

In de tweede helft was het invaller Michael Krohn-Dehli die de eindstand van 0-3 op het scorebord bracht. Een prima resultaat tegen een ploeg die in dezelfde poule zit als Ajax, dat zoals gememoreerd vrijdag het bekertoernooi opent.

Opstelling Ajax:

Zwinkels; Cruz (46. Krohn-Dehli), Vierklau (46. Mofokeng), De Jong, Valencia, Kujala, Sneijder, Seedorf, Konstaditidis (75. Wooter) , Hosé, Van der Gun