Menu

Dekking zoeken bij training

De dag na het gelijkspel tegen Valencia liepen negen spelers achter looptrainer Laszlo Jambor aan. De keepers kregen een kamikaze-training van Wil Coort voor de kiezen en Nigel de Jong en Andy van der Meyde, die beiden een helft speelden, trainden met de grote groep reserves en tweede-elftalspelers mee. Bezoek was er deze ochtend van oud-Ajacied Rob Witschge.

,,Nu al klaar?”, lachte Rob Witschge na afloop van de korte uitlooptraining naar de spelers die al weer richting het bruggetje liepen. ,,Dat kan bij Laszlo!”, diende Galásek hem van repliek. De Tsjech werd buiten de poort opgewacht door een cameraploeg en mocht zijn verhaal van dinsdagavond nog eens vertellen. Het negental was blij met de korte training. Dat bleek uit het hartelijke applaus dat zij over hadden voor de trainer in kwestie, Jambor. Het zal zijn cadeautje voor het elftal zijn geweest.

Nigel de Jong en Andy van der Meyde moesten fanatieker aan de bak. De Amsterdammer speelde de eerste helft tegen Valencia, de geboren Arnhemmer de tweede en beiden moesten er vol tegenaan. Ook bij die groep, die dus bestond uit reserves als Richard Witschge en André Bergdølmo, en ook Rasmus Lindgren. De jonge Zweed tekende een paar maanden geleden zijn contract en zal behalve met de A1 van Danny Blind ook een paar keer per week met Jong Ajax meetrainen.

Rob Witschge zag het van afstand aan. De oud-Ajacied die vandaag de dag trainer is bij ADO’20, had uiteraard ook oog voor zijn broertje. En andersom. Want de jongste Witschge wilde van grote afstand zijn broer raken. ,,Richard zeker?”, wist Rob zonder te kijken. Omdat de poging strandde, moesten de toeschouwers later nog een aantal keren wegduiken voor een grote-afstandsbal. De wedstrijd van gisteren heeft hij niet ‘live’ gezien. ,,Als trainer kan je niet zeggen, vandaag even niet, want Ajax voetbalt.” Na een uurtje trainen, kon hij zich echter alsnog voor de televisie installeren.

Witschge keek vooral naar de reserves, maar op een gegeven moment trokken alle ogen op het veld automatisch naar de linkerhoek. Daar was het een gegil van jewelste. Vijf keepers stonden op een kleine tien meter bij elkaar en hadden weinig ontzag voor de ander. Van korte afstand kreeg Timmer een bal keihard op zich afgevuurd. Geen probleem voor de huurling. Met een stoïcijns gezicht joeg hij de bal uit de gevarenzone. Lang nadat de andere basisspelers het veld hadden verlaten en waarschijnlijk al gewassen en gestreken in het spelershome zaten, mocht ook Lobont van het veld. De doelman had na een zware wedstrijd, weer een zware training achter de rug.

Donderdag mogen de Ajacieden genieten van een welverdiend dagje vrij.