Menu
Delegatie Chinese bond te gast bij Ajax

Delegatie Chinese bond te gast bij Ajax

Een delegatie van de Chinese voetbalbond is sinds afgelopen vrijdag op bezoek bij Ajax. De Aziatische gasten wordt door middel van trainingen, presentaties en het bekijken van wedstrijden alles bijgebracht over de manier van werken bij Ajax.

Ajax heeft een samenwerkingsverband met de Chinese voetbalbond. Afgelopen juni was een delegatie Ajacieden te gast in China om deze samenwerking te intensiveren. Jeugdtrainers Casimir Westerveld en Robin Pronk gaven onder andere clinics aan jeugdspelers van de Chinese bond. Nu is het de beurt aan de Chinezen om Nederland te bezoeken. Sinds afgelopen vrijdag zijn Li Feiyu (deputy director technical department) en Zhang Ning (trainer China U16) te gast bij de club. Als het duo aanstaande zondag weer vertrekt naar China, reist er een berg kennis mee. ,,Ze krijgen echt een kijkje in de keuken van de jeugdopleiding van Ajax”, zegt Marcus Keane, manager internationale marketing van Ajax. ,,De hele week geven onze mensen lezingen over alle aspecten van de jeugdopleiding. Daarnaast wonen ze veel jeugdtrainingen bij en worden er diverse wedstrijden bezocht.”

Feiyu en Ning waren zaterdag overdag op de Toekomst voor het jeugdvoetbal en zagen ’s avonds in de ArenA het Ajax van Martin Jol met 4-1 winnen van RKC Waalwijk. ,,Met zo’n profwedstrijd kan je laten zien met welk doel we spelers van Ajax opleiden.”

Keane vertelt dat er deze week ook over de verdere samenwerking tussen Ajax en de Chinese bond wordt gepraat. ,,De Chinese bond wil bij Ajax kennis opdoen”, zegt Keane. ,,Dat is een erkenning voor de kwaliteit van onze opleiding, en daar mogen we best trots op zijn. Voor Ajax is een band met China commercieel gezien ontzettend interessant. Onze naamsbekendheid zal toenemen: dat is goed voor het merk Ajax, en dus ook voor onze sponsors. Deze week gaan we ook praten over de volgende fase van onze samenwerking. We willen iets neerzetten voor de lange termijn.”

Zhang Ning (trainer China U16) en Li Feiyu (deputy director technical department). Zhang Ning (trainer China U16) en Li Feiyu (deputy director technical department).