Menu
Delorge werkt aan herstel

Delorge werkt aan herstel

Terwijl zijn ploeggenoten stevige duels uitvochten, liep Laurent Delorge tijdens de woensdagtraining zijn rondjes op het kunstgrasveld. De Belgische middenvelder gaat stapje voor stapje vooruit.

Laurent Delorge heeft weer balcontact. Laurent Delorge heeft weer balcontact.

Een achillespees/hielblessure houdt Laurent Delorge al bijna tien weken uit de roulatie. Tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta (7 oktober) stond hij voor het laatst op het veld. Sindsdien is het revalideren wat de klok staat en dat valt niet mee. ,,Het is behoorlijk zwaar”, zegt Delorge na de training over zijn revalidatieperiode. ,,Vooral omdat het zo lang duurt. Ik concentreer me nu op looptraining en dat gaat redelijk goed. Ook werk ik aan mijn conditie door te fietsen en te aquajoggen. Maar wanneer ik weer kan spelen durf ik nog niet te zeggen.”

Delorge verscheen maandag voor het eerst weer op het trainingsveld, woensdag werkte hij voor het eerst met de bal. Heel geconcentreerd plaatste hij de bal een paar keer in de voeten van fysiotherapeut Ricardo de Sanders. ,,Maar dat stelt nog niet te veel voor, hoor”, zegt hij. ,,Dat waren hele rustige passes.”

De Ajacieden werkten woensdag felle partijtjes af. Hier gaat Jeffrey Sarpong het duel aan met Jurgen Colin. De Ajacieden werkten woensdag felle partijtjes af. Hier gaat Jeffrey Sarpong het duel aan met Jurgen Colin.

Toen Delorge tegen een uur of twaalf het trainingsveld verliet, en de eveneens herstellende Edgar Davids hem volgde, waren de andere Ajacieden nog druk aan het trainen. De selectie was opgedeeld in twee groepen. Aan de kant van de ArenA deden de meeste basisspelers felle partijtjes op een klein veld met grote goals. Een andere groep, met daarin onder andere Jong Ajacieden Javier Martina en Jan-Arie van der Heijden, werd aan de overkant van het veld aan het werk gezet door assistent-trainer Hennie Spijkerman.

De selectie is donderdag vrij. Vrijdag staan de mannen van Adrie Koster weer op het veld. Die training vindt plaats in het stadion en is besloten. De training van zaterdag (10.30 uur) is wel toegankelijk voor het publiek.