Menu

Den Bosch mag betoging verbieden

Burgemeester Rombouts van Den Bosch heeft een aangekondigde demonstratie door Ajax-supporters terecht verboden, vindt mr.Winfield, de president van de Bossche rechtbank. Het duel werd tweemaal door de burgemeester verboden uit angst voor ongeregeldheden. Het inhaalduel staat nu gepland op woensdag 19 april (18.00 uur).

Ajax-fans, verenigd in de Onafhankelijke Fanclub Ajax, eisten voor de rechtbank in kort geding dat het verbod op een demonstratie tegen de combi-regeling ongedaan zou worden gemaakt. Ook aanhangers van FC Utrecht, Feyenoord en NAC hadden gemeld naar Den Bosch te komen. Rombouts vreest dat een betoging, ondanks de inzet van 530 agenten, zal uitmonden in een veldslag.

Sportief gezien is in het voordeel van Ajax als de wedstrijd doorgang vindt. Richard Witschge en Frank Verlaat zijn waarschijlijk geschorst voor het komende competitie-duel, na de ontvangst van gele kaarten tegen AZ. Bij een nieuw verbod missen de twee spelers het daaropvolgende competitie-duel, de topper zondag tegen Feyenoord.