Menu
Denen verslikken zich in Armenië

Denen verslikken zich in Armenië

Denemarken heeft zich dinsdag geblameerd in de thuiswedstrijd tegen Armenië. In Kopenhagen gingen de Denen van Morten Olsen in WK-kwalificatieverband keihard onderuit: 0-4. Oud-Ajacied Aras Özbiliz was een van de beulen van de Denen. Christian Eriksen speelde negentig minuten mee.

Viktor Fischer en Lasse Schöne bleven tegen Armenië op de bank. Özbiliz was in Kopenhagen goed voor twee assists en een doelpunt. Denemarken moest voor eigen publiek winnen om in de race te blijven voor plek 2 in poule B. Kwalificatie voor het WK van 2014 in Brazilië lijkt na de zeperd ver weg voor de mannen van Olsen. Denemarken staat nu vier punten achter nummer 2 Bulgarije. Koploper Italië staat weer vier punten voor de Bulgaren.

Ook Finland deed dinsdag slechte zaken. Het WK-kwalificatieduel met en in Wit-Rusland eindigde in een 1-1-gelijkspel. Niklas Moisander speelde de hele wedstrijd mee. Regerend wereldkampioen Spanje heeft in WK-kwalificatiepoule I vijf punten voorsprong op de Finnen. Frankrijk is nummer 2 met een voorsprong van vier punten.

Tekst: Ajax.nl
Foto: PRO SHOTS/Polfoto