Menu
Dennis Rommedahl geeft @ntwoord

Dennis Rommedahl geeft @ntwoord

Via een e-mail aan Ajax.nl konden supporters hun vraag inzenden aan Dennis Rommedahl. De aanvaller vertelt onder meer over zijn snelheid, vrolijke karakter en de kansen van Denemarken op het WK.

Heb je goede tips voor aanvallers?
Bryan Kattouw, Oosterwolde
,,Mijn tip is meer een algemeen advies: blijf altijd in jezelf geloven. Het is weliswaar een eigenschap die moeilijk te trainen is, want als je vijf keer een verkeerde actie maakt zal je het niet zo snel een zesde keer proberen. Toch moet je er dan juist in blijven geloven. Het zit dus vooral tussen je oren.”

Wat vind jij van de sfeer op de tribunes? Daarmee bedoel ik van VAK 410 en de F-side.
Jordy Rietveld, Santpoort-Noord
,,De sfeer is goed. Zeker nu VAK 410 inmiddels dichter bij de F-side zit. De verwachtingen bij Ajax zijn altijd hoog, dat is logisch. Daarom kan ik ook goed begrijpen dat het voor onze supporters soms moeilijk is als het even iets minder gaat. Toch hoop ik dat ze ons ook op de moeilijke momenten blijven steunen. Juist dan moeten we er met elkaar weer bovenop komen.”

Jouw snelheid is een belangrijk wapen van je. Hoe heb je dat ontwikkeld?
Reindert Donkelaar, Renswoude
,,Mijn snelheid is van nature goed ontwikkeld. Het is niet iets waar ik specifiek op heb getraind. Vanaf mijn geboorte ben ik al snel. In de loop der jaren heeft zich dat verder ontwikkeld. Het is een voordeel om snel te zijn, maar kan soms ook een nadeel zijn. Op volle sprint is het immers niet altijd even makkelijk om een goede controle over de bal te houden.”

Met welke verdediger in de Eredivisie heb je de meeste moeite?
Sander van den Berg, Kudelstaart
,,In een wedstrijd is er altijd een mentale strijd tussen de verdediger en de aanvaller. Ik probeer meestal zo snel mogelijk een actie in de diepte te maken, in de hoop dat ze even schrikken van mijn snelheid. Dat kan mijn dag soms wat makkelijker maken. Wie momenteel de moeilijkste tegenstander is, is lastig te zeggen. Wat ik wel weet, is dat ik vroeger veel van Arthur Numan heb opgestoken. In mijn tijd bij PSV stond ik op de training vaak tegenover hem. Hij kwam als linksback veel op en was ook fysiek sterk. Dat is een goede leerschool voor me geweest.”

Heb je altijd rechtsbuiten gespeeld?
Auke Roestenberg, Noordwijk
,,Toen ik naar Nederland kwam begon ik aanvankelijk als spits bij PSV. In Nederland is de spits vaak een aanspeelpunt, terwijl ik beweeglijker ben. Daardoor kwam ik al snel op de flank te spelen. In het Deens elftal heb ik ook een paar keer rechtsback en ‘op 10’ gespeeld, maar aan de rechterkant kan ik toch het beste uit de voeten.”

Op de training en interviews en dergelijke ben je altijd vrolijk en wordt er veel gelachen. Komt dit door de sfeer in de groep of is dat typisch Deens?
,,Je leeft in mijn ogen maar één keer. Daar moet je zoveel mogelijk van genieten. Daarom ben ik ook meestal vrolijk. Dat is zowel voor jezelf als de mensen om je heen wel zo prettig. Als je positief in het leven staat, gebeuren er ook sneller goede dingen met je. Niet alleen in voetbal maar ook om je heen. Daarom ga ik altijd van het positieve uit.”

Wat doe je meestal in je vrije tijd?
Dennis Ozdal, Amsterdam
,,De meeste tijd probeer ik met mijn gezin door te brengen. Dat is belangrijk voor me. Daarnaast spreek ik in mijn vrije tijd uiteraard ook geregeld met vrienden af. Verder doe ik denk ik veel dingen die een gemiddelde Nederlander ook doet: kinderen naar de creche brengen, af en toe naar de bioscoop en geregeld koken. Dat zal weinig verschillen met de vrijetijdsbesteding van iemand met een gezin en een gewone baan.”

Welke kansen dicht je Denemarken toe op het komende WK? Praten jullie er wel eens over in de groep?
Bert Kooring, Amsterdam

,,Als je aan het WK meedoet heb je altijd een kans om door te gaan. Dat geldt dus ook voor Denemarken. Wij zijn het beste land van Scandinavië, ook al bestaat ons team niet uit honderd procent wereldtoppers. Maar daarin schuilt juist wel onze kracht. We zijn een echt team met Denemarken. Dat we in de poule tegen Nederland spelen vind ik erg leuk. Voor de loting had ik ook al zo’n voorgevoel dat we Oranje zouden treffen. Ik heb al tegen die lange (Maarten Stekelenburg, red.) gezegd dat ik op zijn rug spring als ik tijdens het WK tegen hem scoor. Haha.”

Foto: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl