Menu
Denswil ruikt zijn kansen

Denswil ruikt zijn kansen

Enthousiasme langs de zijlijn. Tientallen enthousiaste deelnemers aan de Ajax AEGON Clinic volgen de tweede Ajax-training in zuidelijk Engeland op de voet. De Engelse voetballertjes zien de Ajacieden van Frank de Boer ruim anderhalf uur aan het werk. Stefano Denswil toont opnieuw zijn klasse én gretigheid.

Er valt voldoende voetbalvuurwerk op het trainingsveld te zien. Vooral een speelse oefening van conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof zorgt voor lachende gezichten. Dat gaat zo: als Ajacieden van vier kanten aanstormen om een bal te bemachtigen buitelen de spelers meermaals over elkaar heen. Werkelijk alle trucs worden in de strijd geworpen. Thulani Serero komt met twee benen vooruit in om de bal zo snel mogelijk met de voeten veilig te stellen. Iets later blijft Davey Klaassen quasi aangeslagen liggen. Hij heeft de bal verloren. Ook Theo Janssen was op de dag van zijn 31e verjaardag aardig op dreef. De middenvelder is ook een jaartje ouder niet vies van wat hilariteit.

De choreografie in de oefeningen leveren mooie beelden op. De choreografie in de oefeningen leveren mooie beelden op.

Tijdens het maximaal twee keer raken zoekt Nicolai Boilesen fysiotherapeut Pim van Dord op. De Deense verdediger rondt de langgerekte trainingssessie af met een individueel programma. Samen met Miralem Sulejmani is Boilesen wel deel van de selectie, maar zullen de aanvaller en de verdediger geen speelminuten maken tegen Southampton (zaterdag) en Norwich City (dinsdag). Of Lorenzo Ebecilio in actie gaat komen, zal blijken. De vleugelaanvaller ontbrak bij de vrijdagtraining wegens ziekte.

,,Het gaat steeds beter’’, vertelt Stefano Denswil, als hij terugblikt op zijn eerste weken bij Ajax 1. De centrale verdediger maakte vanaf zijn officieuze debuut tegen SV Huizen een goede indruk. ,,We spelen deze voorbereiding twee, drie wedstrijden per week. Dat zijn telkens weer goede, nieuwe kansen. Ik ben nu redelijk gewend aan het hogere niveau. Daar wil ik ook ontspannen mee omgaan. Ik hoop ook tegen Southampton en Norwich City weer te leren. Alleen al door op de bank te zitten kun je leren. Het worden hopelijk twee mooie potten.’’

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Nicolai Boilesen rondde de sessie met een individueel programma af. Nicolai Boilesen rondde de sessie met een individueel programma af.
Joël Veltman gaat er met de bal vandoor. Joël Veltman gaat er met de bal vandoor.
Frank de Boer kijkt tevreden toe. Frank de Boer kijkt tevreden toe.
Viktor Fischer controleert op fraaie wijze de bal. Viktor Fischer controleert op fraaie wijze de bal.
Frank de Boer legt de spelers wat uit. Frank de Boer legt de spelers wat uit.
Deelnemers aan de clinic waren enthousiast aanwezig bij de training. Deelnemers aan de clinic waren enthousiast aanwezig bij de training.