Menu
Denswil traint met eerste elftal mee

Denswil traint met eerste elftal mee

Ajax bereidt zich deze week voor op de Klassieker. Dinsdagochtend had Frank de Boer dertien spelers en drie keepers tot zijn beschikking. Stefano Denswil (foto) trainde ook mee. De centrale verdediger van Ajax A1 maakte bij afwezigheid van de geblesseerde Toby Alderweireld en André Ooijer zijn opwachting bij de training van het eerste elftal.

Denswil bevond zich in goed gezelschap tijdens het partijspel. De 18-jarige verdediger uit de eigen jeugdopleiding stond bij team oranje naast Frank de Boer, die zelf ook een hesje had aangetrokken. De coach van Ajax zorgde halverwege de training voor het mooiste moment van de ochtend toen hij zijn rush over de linkerflank uiteindelijk bekroonde met een fraaie stiftbal.

Miralem Sulejmani en Theo Janssen sloegen de groepstraining uit voorzorg over. George Maluleka was net als maandag wel weer van de partij. De stagiair van Ajax Cape Town traint deze week met de selectie mee om De Boer van zijn kwaliteiten te overtuigen. De Zuid-Afrikaanse middenvelder vocht tijdens de training enkele mooie duels uit met Jan Vertonghen.

Woensdag genieten de spelers van een vrije dag waarna vanaf donderdag het vizier volledig op de wedstrijd tegen Feyenoord gaat. Dan zal blijken hoe Gregory van der Wiel ervoor staat. De rechtsback van Ajax miste de afgelopen twee duels met AZ wegens liesklachten. Voor Derk Boerrigter (rug) en Nicolai Boilesen (hamstring) komt de Klassieker nog te vroeg. Beide spelers trainden buiten apart met de fysiotherapeut.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer scoorde een fraaie goal tijdens het partijspel. Frank de Boer scoorde een fraaie goal tijdens het partijspel.
George Maluleka (Ajax Cape Town) traint deze week met de selectie mee. George Maluleka (Ajax Cape Town) traint deze week met de selectie mee.
Vurnon Anita gooit alles in de strijd om de bal tegen te houden. Vurnon Anita gooit alles in de strijd om de bal tegen te houden.
Verdediger Stefano Denswil (Ajax A1) trainde met het eerste elftal mee. Verdediger Stefano Denswil (Ajax A1) trainde met het eerste elftal mee.
Jan Vertonghen vocht een aantal mooie duels uit met George Maluleka. Jan Vertonghen vocht een aantal mooie duels uit met George Maluleka.