Menu

Derde nederlaag AS Roma

AS Roma heeft in de groep van Ajax zijn derde nederlaag geleden. In eigen stadion verloren de Italianen van Valencia. De Spanjaarden zegevierden in een tegenvallend duel door een laat doelpunt van Carew, 1-0.

De Romeinen, bezig aan een moeizaam seizoen, hadden opgezien tegen de ontmoeting. Niet alleen vanwege de eerdere nederlagen in de tweede ronde tegen Arsenal (3-1) en Ajax (2-1), vooral ook vanwege de negatieve reeks in de thuiswedstrijden.

In de afgelopen twee jaar had AS Roma slechts twee van zijn tien duels in eigen omgeving in de Champions League gewonnen. Het sentiment werd bovendien een dag voor de wedstrijd bepaald niet beter, toen bleek dat spelmaker Totti niet fit genoeg was om te spelen.

Toch vertoonde AS Roma in de eerste helft tekenen van herstel, vergeleken bij de laatste wedstrijden in de Serie A. De Italianen waren zeker niet de mindere en kregen via Albelda en Rodriguez voor de rust zelfs al aardige kansen. Daarnaast werd Aimar, het gevaar van Valencia, goed in bedwang gehouden.

Na twee gelijke spelen, waarvan vooral de 1-1 thuis tegen Ajax een tegenvaller was, konden de Spanjaarden ook wel een winstpartij gebruiken. Valencia wist echter dat het nog nooit een Europese wedstrijd in Italie had gewonnen. Andere cijfers waren positiever; geen nederlaag in de laatste zes internationale uitwedstrijden,
slechts drie nederlagen in de afgelopen 31 EC-wedstrijden.

In het tweede deel gebeurde weinig opzienbarends en de ontmoeting leek op een saaie 0-0 af te gaan. Ruim 10 minuten voor tijd kwam 'uit het niets' toch nog een treffer, van Spaanse kant. Met een als voorzet bedoeld schot verraste Carew de Italiaanse
doelman Pelizzoli, 1-0.