Menu
Derde plek A1 bij Otten Cup

Derde plek A1 bij Otten Cup

Ajax A1 heeft het toernooi om de Otten Cup zondag afgesloten met een derde plek. In de troostfinale werd FC Twente A1 met 2-1 geklopt. Ouasim Bouy en Davy Klaassen maakten de Ajax-goals. Trainer Frank de Boer toonde naderhand zijn tevredenheid over de voorlopige vorm van zijn Ajacieden, die pas een week in training zijn.

Het sterk bezette 'thuistoernooi' van PSV werd gewonnen door Borussia Mönchengladbach. De Duitsers waren in de finale na penalties te sterk voor RSC Anderlecht. Ajax beet eerder op de zondag nog zijn tanden stuk op de Belgen. Eerder in het toernooi, op zaterdag, werden PSV A1 en de leeftijdgenoten van Tottenham Hotspur wel verslagen.

,,Dit was echt een voorbereidingstoernooi'', keek A-trainer Frank de Boer zondagmiddag terug. ,,Vooral ook bedoeld om zoveel mogelijk spelers kilometers te laten maken en minuten te laten spelen. Natuurlijk wilden we liever eerste worden. Maar sommige tegenstanders zijn al drie, vier weken in voorbereiding. Dan ben je een stuk verder. Wij hebben na onze eerste week slechts vijf trainingen in de benen. Desondanks tipte iedereen ons vooraf als dé favoriet om het toernooi te winnen. Er werd aardig gespeeld; het veldspel was oké. Ik ben tevreden over hoe het is verlopen.''

Ajax A1 leeft toe naar de Supercupwedstrijd tegen Feyenoord. De strijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar bij de A-junioren wordt eind augustus gespeeld. Op 28 augustus start de competitie voor de ploeg van De Boer. Zaterdag wacht de A1 een nieuw oefenduel, tegen en bij stadgenoot AFC. De Ajax-jeugd treedt dan aan tegen het eerste elftal van Amsterdamse topamateurs.

Tekst en foto: Ajax.nl